България и Унгария ще се изправят от 21:45 часа на стадион "Васил Левски" в първата от двете стъпки за класиране на европейското първенство по футбол догодина. Унгарците дойдоха с високи очаквания, а медиите в страната със сигурност не останаха безмълвни преди предстоящия двубой.

Сайтът csakfoci.hu публикува статистика от всички мачове, в които са се срещнали двата тима. Медията набляга на това, че техният отбор няма победа вече 45 години срещу България, а в София последният успех е дошъл през далечната 1957 г. Споменава се обаче, че общият баланс е в полза на маджарите, които имат 12 победи, а нашите момчета са записали само 4 такива.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Унгарският треньор Ксаба Ласло пък признава пред сайта Borsonline, че България няма с какво да изненада: "Българите не показват нищо, от което да се страхуваме. Ако нашият отбор покаже играта, която показа срещу Турция при победата с 1:0, едва ли ще имаме проблем в София".

Журналистът Ищван Хайду заяви пред M4 Sport, че домакинският фактор може да се окаже водещ в предстоящия сблъсък. Той определя българския отбор като по-слаб на хартия, тъй като няма много играчи, които да играят в силни първенства, но това, че около 8 000 души могат да наблюдават срещата, може да повлияе на мача. Според него доста често съдиите вземат по-точни решения, когато се играе на празен стадион. При наличието на публика Хайду се опасява, че полският рефер може да се повлияе от бурните реакции на феновете и по този начин да ощети гостите.

В социалните мрежи феновете са на различни мнения, но главно изпитват притеснения от това, че една от звездите на тима Доминик Собослай няма да може да вземе участие в предстоящата среща. Някои смятат, че Унгария няма да има шанс срещу нашия тим, докато други пишат, че България не би трябвало да представлява проблем за маджарите.