Националният отбор на България до 19 години започва днес в 21:15 часа участието си на Европейското първенство в Унгария. Първият ни съперник е Германия, а срещата ще бъде излъчвана по Евроспорт и в БЛИЦ. В турнира участват 8 отбора, а другите два тима в групата на "лъвчетата" са настоящия европейски шампион Сърбия и Украйна. В група "А" пък сили ще мерят Унгария, Австрия, Португалия и Израел.

На фона на нивото на клубния ни футбол и националния отбор, за нас трябва да е истинска гордост, че момчетата на Александър Димитров стигнаха до тази фаза. В квалификациите те показаха, че имат светло бъдеще с играта си срещу Италия, Швеция и Чехия.
В състава ни в момента са едни от най-големите ни надежди - Антонио Вутов, Стефан Велков, Радослав Цонев, Станислав Дрянов, Никола Колев и Кирил Десподов. Не напразно, дори сайтът на УЕФА акцентира върху нашия състав.

"Класирахме се на тези финали с атакуваща игра и надиграване с нашите връстници. Няма да променяме този стил, който ни носи успехи. Оценяваме това, че имаме много трудни опоненти, които са европейски шампиони в последните години във възрасти, близки до нашата. Но няма да се притесняваме по никакъв начин от тях и ще показваме своя стил на игра. За всичките ни съперници в групата казвам едно и също - уважение за техните качества, но по никакъв начин не се притесняваме. Всички те трябва да ни надиграят и победят, ако искат да преминат през нас. Аз съм с тези момчета от четири години. Това е много важно. Познаваме се много добре. Ние сме едно голямо семейство, вярваме си един на друг. Това е нашата тайна”, разкри треньорът Александър Димитров.

Германия логично е фаворит в срещата, но нашите вече показаха, че няма да се съобразяват с никой. В Бундестима лидери са бранителят на Шалке Паскал Итер, халфът на Леверкузен Юлиян Бранд, Никлас Щарк от Нюрнберг и нападателя на Вердер Селке.

Ясно е, че в компанията на Германия, Сърбия и Украйна на нашите "лъвчета" ще им бъде много трудно да се класират на първите две места и да продължат напред. Целта тук обаче е друга - да спечелим трето място и да си гарантираме участие на Световното в Нова Зеландия през 2015 година. А защо пък футболистите ни да не надскочат очакванията и отново да изненадат неприятно някой от водещите тимове?

____________.jpgБългария (19) - Германия (19)__________________.jpg
21:15 часа, пряко по Евроспорт
Унгария, Гьор, стадион "ЕТО Парк"
Съдия: Кевин Кланси (Шотландия)

 
Вероятни състави:
България: Александър Любенов, Васил Попов, Пламен Гълъбов, Стефан Велков, Александър Василев, Никола Колев, Христофор Хубчев, Станислав Дрянов, Радослав Цонев, Антонио Вутов, Кирил Десподов
Германия: Оливер Шницлер, Кавен Акпогума, Фабиан холтхаус, Марк-Оливие Кемпф, Антони Сире, Жулиан Бранд, Хани Мухтар, Левин Йозтунали, Марк Стендера, Давие Зелке, Феликс Лохкемпер