Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 19 години - Александър Димитров, даде пресконференция по повод предстоящото европейско първенство, което ще се проведе в Унгария от 19 до 30 юли. Както вече стана ясно, България се падна в тежката Група "В" заедно с Германия, Сърбия и Украйна. 

До старта на Европейското селекцията на Александър Димитров ще изиграе две контроли - срещу Верея (3 юли) и Созопол (6 юли).

"Който се е класирал на Европейското, значи се е доказал. Силни отбори, за мен две равностойни групи. В нашата има един лидер в лицето на Германия и три равностойни отбора. Няма да излезем като обречени. Групата е тежка, можех да вдигна знамето, но отборът натрупа увереност и не се страхува от никой. Познаваме съперниците си, с Германия бяхме в елитния кръг до 17 години и играхме. Първите 20 минути бяхме неадекватни, но после се представихме добре. Победихме Украйна в контрола. Само Сърбия е малко по-непознат. Бях сигурен, че ще ни се падне Германия. Винаги ни се падат те - това е традиция", коментира Александър Димитров.

Младият специалист изрази съжаление, че един от основните му футболисти - Борислав Цонев, получи тежка травма и ще бъде опериран. "Съжалявам за Боби, той е ключов играч за нашия тим и много ще ни липсва. Но отборът ни е кален, никога не ни е било лесно и вярвам, че ще се справим. Тези, които дойдат на мястото на Боби, са длъжни да покажат добро ниво. Ние не мечтаем, а работим. Излизаме всеки мач за победа. Имаме нужда и от късмет, но той е на страната на силния. Дано ние да сме от тази страна", пожела си селекционерът на България.

"Щастливи сме, че се класирахме на Европейското. Изобщо не се страхуваме. Отборът натрупа самочувствие и не го е страх от съперниците", каза още Димитров.

„Постоянно съм във връзка с клубовете. Посещавам тези, които имат повече представители в националния отбор. Знам какво се тренира и знам какво се изисква, все пак треньорите в клубовете подготвят тези състезатели. Засега имам уверението на треньорите и ръководителите на клубовете, всички мои избраници ще бъдат на линия за Европейското. А и те осъзнават отговорността на това, което ни предстои и до този момент имаме пълната тяхна подкрепа", добави Сашо Димитров.