Ръководството на Царско село и новият наставник на тима Андреа Сасарини (на снимката) готвят трансферен удар с трима нови играчи.

Според "Тутомеркато", столичани са близо полузащитниците Жереми Петрис и Седрик Каломбо, съответно от Кротоне и Салернитана, както и свободния агент Давиде Витурини, който е десен бек.

Петрис, който може да се подвизава отляво и отдясно на халфовата линия, наскоро е навършил 24 години. По произход е французин, юноша на Париж ФК, но по-голямата част от кариерата му е преминала в Италия. Откакто е привлечен в Кротоне е бил отдаван под наем на Бишелие и Про Верчели.

Каломбо, чийто корени са от ДР Конго има и италиански паспорт. В момента универсалният футболист е играч на елитния Салернитана, но няма записан мач за тима след промоцията на „гранатите“ в Калчото. 26-годишният състезател е преминал през редица отбори, сред които родния му Лече, Губио, Римини и Фоджа.

Третият смятан за сигурно ново попълнение на Царско село – Давиде Витурини е без отбор от средата на миналото лято, когато е прекратил отношенията си с Терамо. 24-годишният италианец е юноша на Пескара. Витурини има записани и три мача в Серия А с екипа на „делфините“, но по-голяма част от кариерата му е преминала в различни наеми. Десният бек е бил част от Карпи и по-нискоразредните Карарезе и Фералпизао. Той има и мачове за почти всички младежки отбори на Италия.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022