Родолфо Ваноли води днес решаващи преговори с ЦСКА за треньорския пост в клуба, съобщава ексклузивно “Тутомеркато”. Все пак италианското издание допълва, че цитира слух. Според авторитетната медия, Ваноли е фаворит да смени Димитър Пенев начело на „червените“.

Треньорът от школата на Удинезе беше свързван с ЦСКА в средата на януари. Тогава той призна пред италианските медии, че контактува с българския гранд и с чест би приел да бъде помощник на Димитър Пенев. Спортният директор на “армейците” Драголюб Симонович обаче отхвърли възможността за пристигането на Ваноли. По-късно от щаба на родния гранд обявиха, че ако Ваноли въобще дойде в София, ще бъде само помощник на Димитър Пенев.

Родолфо Ваноли е роден на 11 юни 1963 година и освен в школата на Удинезе е бил начело на петодивизионния италиански Порденоне. Димитър Борисов има добри контакти с Удинезе, откъдето пристигнаха на лагера в Александруполис кондиционният треньор Роко Перота и докторът Паоло Магрин. Очакваше се и футболисти от италианския тим да подсилят "червените", но Борисов допълни, че на този етап няма такава възможност./БЛИЦ