В "Ботев" (Пловдив) очакват успешен развой на преговорите за спонсорство, които водят с няколко фирми след класирането на отбора в първата шестица. Това съобщи изпълнителният директор на "жълто-черните" Тервел Златев. "От доста време водим разговори за спонсорство с няколко фирми, сред които и "Виваком". Надяваме се на бърз и положителен отговор, след като футболистите извоюваха мястото на отбора в първата шестица", коментира Златев.

"Гостуването на стадиона в Коматево на най-добрите български отбори несъмнено ще повиши интереса към "Ботев" от страна на рекламодатели и зрители и това ще се отрази благоприятно на финансовото състояние на клуба", е мнението на Златев.

Според запознати благодетелят Цветан Василев е обещал да увеличи финансирането на клуба за плейофите. Старши треньорът Петър Пенчев и екипът му пък са амбицирани да се преборят за място в тройката и право на участие в Лига Европа.

Днес „жълто-черните“, които бяха пуснати два дни в почивка, се събират за първа тренировка за седмицата. В неделя от 13:00 часа "Ботев" (Пловдив) гостува на лидера Лудогорец.