Фенове на ЦСКА и "Левски” ще бъдат изправени пред съда след специализирана акция на полицията днес. "В 06:00 часа тази сутрин на територията на град София се проведе специализирана полицейска операция на СДВР във връзка с противодействие и превенция на спортното хулиганство. Обект на операцията са общо 14 привърженици на столичните отбори", съобщават от дирекцията.

Същите са установени като нарушители на обществения ред през последните няколко месеца след преглеждането на видеозаписи от проведени спортни мероприятия в София. Шест от лицата са участвали в сбиванията и безредиците по време футболната среща между "Левски” и ЦСКА от елитната юношеска група до деветнадесет години. Тогава потърпевши бяха и юноши на ЦСКА, като един от тях бе ударен с бутилка.

Останалите от задържаните днес са нарушавали реда при различни футболни срещи от есенния дял на първенството на „А” и „В” група.

На десет от нарушителите са съставени актове по Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия и още днес ще бъдат предадени в Софийски районен съд за разглеждане на делата им. Един от непълнолетните ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Работата по установяване на извършителите на противообществени прояви по време на изминалите спортни мероприятия продължава.

Припомняме, че в последните няколко дни в София, а и в цялата страна, бяха организирани масови протести от страна на органите на реда.