Още един румънец може да премине в ЦСКА. Става въпрос за левия защитник на Динамо (Букурещ) Кристиян Пулхач. За последно бранителят е играл под наем в Еркулес. Договорът му за преотстъпване обаче изтича на 30 юни и испанският клуб не иска да го задържи. В същото време треньорът на Динамо Йоан Андоне има достатъчно варианти на поста ляв бранител и не иска да разчита на 26-годишния Пулхач. “Газета Спортурилор” съобщава, че: “Кристи се надява на трансфер в ЦСКА (София)”.

“Кучетата ще се съгласят да се разделят с Пулхач срещу сумата от 500 хиляди евро. Варианти пред него са Русия и втора испанска дивизия. ЦСКА е отборът, който купи Янис Зику преди няколко дни и сега може да вземе Кристиян. Особено, след като се има предвид добрите отношения между мениджърите Джовани и Виктор Бекали и собствениците на българския клуб”, допълва изданието. Освен това сегашният треньор на Динамо Йоан Андоне работи заедно с Милен Радуканов при престоя си в Борисовата градина.

Пулхач е получавал 350 хиляди евро на година в Еркулес през последния сезон, но не се надява на подобно заплащане в Динамо. Шефовете на румънския тим са му предложили максимална заплата 10 хиляди евро на месец плюс бонуси.

Защитникът беше желан на “Армията” миналата зима, когато треньор на ЦСКА беше Йоан Андоне. Тогава обаче босовете на Динамо (Букурещ) надуха цената, тъй като Андоне ги изигра и не пое техния отбор, а пристигна в София./БЛИЦ

untitled1.jpg