Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Софийската полиция имаше страшно много работа покрай гостуването на ФК Сараево на "Левски" за мача от втория квалификационен кръг на Лига Европа. "Сините" спечелиха с минималното 1:0 след гол на Симеон Райков в 72-ата минута, но по-интересното се случи преди самия мач.

Първо двете агитки се биха пред столичен хотел, а връх на всичко беше изключително просташката и вандалска проява на ултрасите от Босна и Херцеговина. Привърженици на ФК Сараево поругаха храм-паметника "Свети Александър Невски", като хвърляха бутилки около него и дори нахлуха вътре с тъпани. Поповете веднага затвориха вратите и позвъниха на полицаите.

Униформените имаха работа и след това, а в крайна сметка се оказа, че четирима от феновете на ФК Сараево лежат в ареста и ще бъдат съдени.

БЛИЦ публикува пълната информация от пресцентъра на МВР:

Представители на УЕФА дадоха отлична оценка на столичната полиция за охраната на футболната среща "Левски" - ФК Сараево (1:0). Благодарение на перфектната организация, създадена от СДВР, не бяха допуснати сериозни нарушения на обществения ред на територията на София по време на мача и след неговото приключване. Около 400 полицейски служители се грижиха за реда и сигурността на стадиона, около него, в централната част и периферията на града.

Във връзка с двата инцидента от предната вечер пред столичен хотел, където бяха настанени феновете на чуждестранния отбор, полицейските служители предприели адекватни мерки за недопускане на нарушения на обществения ред в деня на провеждане на футболната среда. При напускане на хотела и пред Храм-паметника "Св. Александър Невски" привържениците на ФК Сараево продължили с агресивното си поведение. След бързата реакция на полицейските служители феновете били изведени извън града, където изчакали началото на мача.

Тези действия на полицията, съгласувани със Столична община и представителите на УЕФА, били предприети, за да не се допуснат последващи нарушения на обществения ред.

Четирима босненци били задържани за 24 часа в Четвърто районно управление след разследване на инцидента, при който пострадаха четирима полицейски служители, предотвратили сблъсък между чуждите и българските фенове. След упорита работа служители на група "Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия", техни колеги от звено "Специализирани полицейски сили" и местното районно управление стигнали до авторите на деянието. Т.Д. /29 г./, Б.А. /21 г./, М.А. /19 г./ и И.М. /25 г./ са задържани непосредствено преди футболната среща и са санкционирани с актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Четиримата чужденци ще бъдат изправени пред Софийски районен съд.