След като привържениците на "Левски" придобиха 10% от капитала на клуба, днес те дадоха пресконференция по този повод. Председателят на тръст "Синя България" Васил Колев разкри, че в момента един от големите проблеми на "сините" е свързан с ниската посещаемост на домакинските мачове.

"Започваме да работим за посещаемостта на домакинските мачове. Представете си да имаме два пъти месечно публика колкото на мача с Лудогорец - т.е. над 200 хиляди лева от билети на месец. "Левски" все още има проблеми, не си мислете, че не е така. Клубът се преструктурира. Факт е, че липсват привържениците на отбора, които са от София. В тази посока трябва да насочим усилията си - защо феновете от София не идват толкова често на стадиона. Иначе е ясно, че винаги ще има мачове с малко публика като срещу Пирин, но би било хубаво да са повече такива като този срещу Лудогорец", заяви Колев пред медиите.

"Процесът по придобиването на акции се проточи, но важното е, че приключи благоприятно за нас. Искахме "Левски" да има ясна собственост, вече няма офшорна фирма в клуба, искаме да имаме пред нас лицата на собствениците, сега го има това нещо. Постигнахме го. Това е една победа на привържениците на "Левски"", продължи той.

"В "Левски" е създадена добра симбиоза за работа. Лесно преодоляваме всички трудности. Първото място се дължи преди всичко на отбора, треньора, спортното ръководство и подкрепата от трибуните. Правим всичко, за да бъде "Левски" чист и прозрачен клуб. "Левски" няма как да има неясни начини на финансиране. Ако има нещо съмнително, ние ще го изнесем пред хората", добави председателят на "Синя България".

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016