Националният ни отбор приема Литва в петия си мач от група "С" на квалификациите за Мондиал 2022 в Зона Европа. Срещата е от 19:00 часа на стадион "Васил Левски" и идва в момент, в който футболистите на селекционера Ясен Петров са вдигнали самочувствието.  

В четвъртък "лъвовете" поднесоха голяма сензация, като успяха да изкопчат точка от европейския шампион Италия - 1:1. Попадението за нашите вкара Атанас Илиев, който и тази вечер се очаква да бъде сред титулярите.

Въпреки доброто представяне във Флоренция, Ясен Петров вероятно ще направи промени в стартовата единайсеторка. На вратата се очаква да бъде Николай Михайлов, а на игралия на висота в Италия Георги Георгиев да бъде дадена почивка. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн 

В защита срещу Литва най-вероятно ще са Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов и Антон Недялков. Георги Костадинов и Ивайло Чочев ще са двойката опорни халфове, а Илиан Илиев също може да получи шанс от първата минута. По крилата ще бъдат Десподов и Делев, които ще помагат на Илиев в атака. Игрови минути се очаква да получи и звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, който вече е възстановен от контузия.

До момента в квалификациите за Мондиала в Катар "трикольорите" записаха две равенства - срещу Северна Ирландия (0:0) и срещу Италия (1:1), както и две поражения - 1:3 от Швейцария и 0:2 от италианците, което сведе до минимум шансовете ни за класиране на Световното. В момента България е на четвъртото място в групата с 2 точки, а аутсайдерът Литва е на последната позиция без спечелена точка. 

Националите ни нямат победа от близо година - на 11 ноември 2020 г. надвиха с 3:0 Гибралтар в контролна среща. Последният успех в официален мач пък беше на 17 ноември 2019 г. - 1:0 срещу Чехия.

Както вече стана ясно, съперникът ще бъде без селекционера си Валдас Иванаускас в срещата тази вечер. Специалистът е дал положителна проба за коронавирус и му е забранено да присъства на стадиона, а тимът ще бъде воден от помощника му Томас Раджанаускас.

Припомняме, че преди три дни Литва загуби с 1:4 от Северна Ирландия.

Вероятни състави 

Bulgaria
БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов, Антон Недялков, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Илиан Илиев, Спас Делев, Кирил Десподов, Атанас Илиев
Контузени: няма
Наказани: няма
 


ЛИТВА
: Шеткус, Баравикас, Уткус, Шаткус, Бараускас, Мегелайтис, Вербичкас, Новиковас, Янкаускас, Ласицкас, Дубицкас
Контузени: няма
Наказани: няма



София, ст. "Васил Левски"
Съдия: Джон Бийтън (Шотландия)

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022