Един от лидерите на националния отбор Кирил Десподов участва в пресконференцията на селекционера Ясен Петров преди утрешната квалификация за Мондиал 2022. Двубоят е започва в 19:00 часа на стадион „Васил Левски“.

„За целия отбор беше важно представянето в мача срещу Италия. Разбира се, че е имало лична мотивация в мен, защото мачът се гледаше от цяла Италия. Каляри не ми даде шанс и силно се надявам да съжаляват. За целия отбор беше важно да се покаже срещу Италия. Това беше много важна точка за нашия отбор и като цяло за самочувствието ни.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Трябва изцяло да мислим за мача утре и да се представим по възможно най-добрия начин. Всеки един отбор е мотивиран и търси точки. Не трябва да летим в облаците, защото утре може да паднем много тежко. Сега сигурно след мача с Италия всички очакват да излезем и да победим с 5:0 Литва. Играем вкъщи и от първата минута трябва да започнем атакуващо и съперниците да се чувстват некомфортно“, заяви Десподов.

„Срещу Италия имаше 11 лидери на терена. Не бяхме само аз или още двама-трима. Всички желаехме да измъкнем нещо от този мач. Важното е, че с Наско Илиев успяваме да се намерим добре на терена. Още на загрявката му казах да очаква този пас с външния. Момчето ме послуша и успя да вкара. В двубои като този с Италия няма какво да губиш. Излизаш само да спечелиш, да направиш нещо. Ако излезеш със страх, за къде си тръгнал. Футбол не се играе със страх“, допълни крилото на Лудогорец.

“Аз съм колективен играч и обичам не само за мен да се пише, а за всички в отбора. Аз ще си върша работата и ще давам всичко от себе си. Не си смених тениската с никого след мача с Италия. Просто имаше еуфория и не успях да стигна дотам. Повечето момчета мисля, че си смениха фланелките, но аз пропуснах”, призна националът.

“За мен беше много важно да подпиша един договор по-дългосрочен, за да се успокоя. Когато те пращат под наем, постоянно сменяш обстановката и не се чувстваш комфортно. Сега съм концентриран върху изявите ми на терена. Главата ми е чиста и не мисля за трансфери. Знам, че пак ще дойде този момент и ще покажа, че имам място в европейския футбол”, обяви Кирил Десподов.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022