Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков говори и за Борислав Михайлов на пресконференцията, която даде по повод предстоящия Конгрес на 25 юни. 

Бизнесменът обясни, че с Димитър Бербатов имат обща визия за управление на родния футбол и са готови да поемат управлението, ако получат подкрепата на клубовете.

"Всички членове на Изпълкома трябва да се оттеглят, а не само петима души, които подадохме оставки, когато Михайлов се оттегли. Все пак е възможно на конгреса през юни да се избере ръководство с пълен мандат от 4 г., а не до края на сегашния - до февруари 2021 г., но за целта трябва всички от сегашното ръководство да си подадат оставките. Боби (б.р. - Михайлов) е сериозен човек. Но след като се оттегли достойно, не мисля, че ще тръгне назад. Toй реално не участва в заседанията на Изпъкома. Нека не търсим сензации около Боби Михайлов. Но не вярвам да се изплюе сам в лицето си. Познавам го, не мисля, че той ще тръгне да се занимава с подобни игрички", каза Петър Величков.

Попитан кои са петимата членове на Изпълкома, подали оставки, бизнесменът каза: "Имена не бих искал да посочвам. Целта на пресконференцията ми не е да се търси конфронтация. Аз мога да кажа за себе си - първи подадох оставка, когато държавата каза, че с това ръководство няма да работи. Дори го направих преди Борислав Михайлов. Депозирах я писмено".