Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов посъветва мераклиите да вземат властта в родния футбол - тандемът Димитър Бербатов и Петър Величков, както и Христо Порточанов, "да не слагат тигана върху котлона преди да са хванали рибата".

Босът на най-стария столичен клуб също така напомни, че мандатът на Борислав Михайлов е до февруари 2022 година. "Искам само да им припомня това. И да ги попитам какво ще стане, ако Боби Михайлов се яви на 25 юни и обяви на конгреса, че оттегля оставката си!? Така, че Бербатов и Порточанов нека не слагат тигана върху котлона преди да са хванали рибата", коментира Стефанов пред БЛИЦ.

Той подчерта, че е възможно изобщо да не се стигне до избор на нов президент на БФС, ако Михайлов изрази желание да довърши мандата си.

"Лечков каза и онзи ден, че няма да си подаде оставката. Достатъчно е само един човек да не си подаде оставката и няма да им се получи това, което си мислят. Нека не слагат предварително тигана. Първо да помислят, да се огледат внимателно. Бербатов за мен е дезертьор! Не може предател да иска да става президент на БФС. Когато трябваше да даде нещо за България, той се скри като мишле, а сега иска да става президент. Да, голям футболист е бил, няма нищо лошо. Остани си с добрите спомени, не се излагай по този начин. Това бих го посъветвал. Едно време и Софиянски тръгна да се кандидатира за президент на БФС, но го сапунисаха набързо и имаше приземяване, приземяване, приземяване... И с Бербатов така ще стане, хората не сме глупаци", предрече Венци Стефанов. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Всички искаме нещо да се случи и да вървят нещата, но не може така, както те си мислят. Всички помним какво направи Бербатов преди години, когато се отказа от националния отбор. Гледаше как някои си плюят дробовете на терена, а той на топло при жена си. И сега си вика "дай малко да съм началник". А тогава имахме шанс да се класираме, но той се разсърди... Баба ми казваше "На сърдитко Петко, празна му торбичката".

Някои хора много са се забързали, и то баш в пандемията - мерак за власт, да станат президенти. Те си мислят, че в БФС текат реки от пари", продължи босът на Славия. 

Попитан дали има милиони в касата на БФС, той отсече: "Ако някой иска да ги открадне, сигурно са доста. Аз обаче смятам, че трябва да отиват изцяло за развитието на футбола ни, главно за школите и базите. БФС не е дойна крава. Бербатов, Величков и Порточанов явно си мислят, че ще седнат под вимето и ще сучат".

"Искам да кажа и на Порточанов, който цял живот само прибира, че БФС не е "Нефтохим". Като сте толкова големи радетели за футбола, този голям град, с хотелите и туризма, направете поне един отбор за "А" група. Виждаме, че ги няма на картата на футбола. Не могат отбор да си направят, а искат БФС да управляват. Дай да те видим като няма "Нефтохим", направи нещо със собствени средства, привлечи спонсори, накарай хората да ти вярват. Помним много добре как в миналото извади пистолет в съдийската стая. Лошото е, че аз много помня, но и другите хора помнят, не сме глупаци", продължи Стефанов и коментира нелегитимната подписка, която беше внесена от Порточанов в БФС с искане за провеждане на конгрес още на 30 април - "В нито един от клубовете не е провеждано заседание на Управителния съвет, а има поставен подпис от тях. Просто се подписал някой, който има право да го направи. Това означава, че някой еднолично е взел решение, без да съгласува с УС, без протоколи... За да бъде подписан даден клуб в подписката за свикване на конгрес, трябва да има заседание на УС, така че, Ице, малко си пресолил супата. Той си мисли, че ние като сме от Шоплука, ядем доматите с колците". 

"Очаквам атаката им да продължи, но няма проблем, аз не съм кандидат за президент. А кой е точният човек за поста, ще кажа като дойде времето", завърши Венци Стефанов пред БЛИЦ.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството