Новият треньор на Локомотив (София) Тони Велков заяви, че ще има още футболисти, които ще последват освободените по-рано днес от тима Марчо Дафчев и Калоян Караджинов.

"Едва ли някой си мисли, че нещата са станали толкова бързо, защото съм познат в Локомотив. Аз винаги съм очаквал това, специално за този клуб. Тук няма пожар, няма какво да спасявам. На тези момчета им е нужна малко помощ и промяна. Решихме нещата с господин Гигов само за 3 минути", заяви Велков.

"Сутринта целият Управителен съвет беше категоричен да се тълкуват нещата така, че двама играчи да не понесат цялата отговорност за всичко. Това решение е абсолютно твърдо и е поставено от президента и целия УС. Други хора напуснаха именно заради това. Потърпевши не са само тези двама играчи. Не казвам, че им се дава оценка за мача с "Левски". Тук говорим за фактори, които са се натрупали във времето. Другата седмица може да намалеем и още, ако някои изявят желание да не останат. Всеки трябва да направи някой компромис чисто човешки. Не караме никого да остане насила в Локомотив. Казах им, че съм много добър и много лош. Държа много на дисциплината и на уважението. Ако някой докара лошото си настроение тук, няма да бъде част от нашия отбор", продължи новият треньор на "железничарите".

"Трябва да им покажа една-две книги – историята на Локомотив. Целта в краткосрочен план е да бием "Ботев" (Враца), а дългосрочен – следващия съперник Миньор. Сега не мога да обява дали ще играем контрола срещу швейцарци, Видима или Пирин (Гоце Делчев)", каза още Велков.