Ясен Петров и Тони Велков са най-сериозните варианти за нов старши треньор на Локомотив (София), разбра БЛИЦ. Снощи "железничарите" претърпяха тежка загуба с 0:4 от "Левски" на "Герена", след което настъпиха кардинални промени в клуба от "Надежда".

Собственикът на Локо (Сф) Николай Гигов прие оставките на досегашния изпълнителен директор Иво Тонев и на треньора Диян Петков. Босът се надява до утре да намери нов наставник, който да изведе играчите за тренировка от 16:00 часа. Ако не успее да се разбере с Ясен Петров, Тони Велков или някой от другите, с които преговаря, със задачата да тренират "железничарите" ще се захванат Христо Коилов и Явор Вълчинов. Последните двама бяха част от щаба на Диян Петков и отлично познават качествата на футболистите. Известният с локомотивските си пристрастия Тони Велков също винаги е бил близо до отбора и дори често е забелязван да гледа не само мачовете на тима, а и тренировките.

Другият безработен - разделилият се преди месеци с "Левски" Ясен Петров, умува върху предложението на Гигов, като се очаква утре да стане ясно дали ще се навие да води Локо (Сф). Както е известно, Пловдивския Джанини и преди е бил начело на тима от "Надежда".

БЛИЦ разбра още, че босът на "железничарите" е крайно разочарован от представянето на футболистите си и най-вече на решението им да тренират с извадени джобове преди мача с "Левски". Заради тази им постъпка, както и неубедителните резултати напоследък, Гигов възнамерявал да ги глоби с по една заплата.