Колосалните финансови претенции, които нападателят Венци Христов и неговият мениджър Милен Георгиев са предявили пред шампиона на България Лудогорец, са част от причините за провал на трансфера. БЛИЦ първи разкри преди време, че разградчани са извадили оферта за звездата на Берое, който се очаква да премине в ЦСКА.

Лудогорец бе отправил конкретно предложение към колегите си от Стара Загора за трансферна сума малко по-висока от предложената от "червените". Парите е трябвало да влязат в касата на заралии до 24 часа след сключването на сделката. В същото време ръководството на Берое вече цяла седмица чака превод от „червените“ за правата на Христов, но такъв на този етап няма.

"Гонг" твърди, че друга интересна подробност около преговорите е, че нападателят и неговият мениджър Милен Георгиев са изявили изключително високи за българските стандарти финансови претенции. Христов е претендирал за заплата четири пъти по-висока от настоящата му Берое.

Мениджърът му Милен Георгиев пък е пожелал комисионна за трансфера, равняваща се на стойността на двустаен апартамент в София, въпреки че той реално няма кой знае какво отношение към трансфера на играча.

Друга причина за провала на трансфера в Лудогорец е страха от сериозната конкуренция, с която Христов трябваше да се сблъска при шампионите. В момента „орлите“ разполагат с двама нападатели, които играят редовно и вкарват често – Роман Безяк и Жуниор Кишада. Мишел Платини също се възстановява от контузия и до няколко седмици ще се включи в битката за място на терена.

Колегите от "Гонг" информират също така, че в Лудогорец са взели решение, че Венци Христов е затворена страница за клуба и шампионите нямат никакво намерение отново да влизат в преговори с него, ако преминаването му в ЦСКА се провали по някаква причина.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА