Мачът-реванш Славия – Илвес няма да бъде предаван по нито една наша телевизия. Първата среща във Финландия завърши 1:0 за „белите”, а  втората е днес от 19 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

Новината, че двубоят на Славия остава на тъмно, учуди футболната общественост. В тази връзка БЛИЦ се свърза с Венци Стефанов, който обясни следното:

„Аз просто нямам думи! Ще ви кажа защо не се споразумяхме с „Диема”. Първо имаше предложение те да платят 40 000 евро, за да вземат в пакет правата на шестте мача на Левски, ЦСКА и Славия.

Впоследствие обаче от въпросната телевизия са преговаряли поотделно със „сините” и с „червените”, а нас са ни „забравили”. Когато разбрах това, им звъннах и ги попитах какво правим. Отговориха ми в прав текст: „Нямаме интерес да излъчим вашите мачове – нито този във Финландия, нито този в София. Просто нямате висок зрителски рейтинг”. Тогава аз им предложих без пари. Повтарям – без пари, да излъчат реванша ни. Но отново не последва положителен отговор. Меко казано – скандална реакция на въпросната телевизия. Или по-точно – скандално и необяснимо пасуване.

Това е самата истина. Съжалявам, че отбор като Славия, който е първият български тим, достигнал до полуфинал в евротурнирите, няма да бъде наблюдаван по телевизията довечера. Може да имаме по-малко фенове от Левски и ЦСКА, но те са ни верни. Освен това Славия е български отбор и съм сигурен, че всички неутрални фенове ще бъдат за нас.

Наистина нашият мач и този на ЦСКА в Рига са почти по едно и също време. Но все пак ние започваме с половин час по-рано, а и става въпрос за два канала, по които да излъчат и срещата на „червените”, и нашата.”

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019