Венцеслав Стефанов обяви пред БЛИЦ, че ще настоява за свикването на извънреден Изпълком на БФС, в който да се реши дали Михаил Касабов да остане на поста временен президент.  

Припомняме, че по-рано избухна скандал, в който шефът на Славия разкри за намеса на Касабов относно назначението на съдията на мача между „белите“ и Царско село.

„Ще бъда напълно откровен пред БЛИЦ. Първо, досега Касабов системно лансира боса на Царско село Стойне Манолов. През главата на всички накара да лицензират неговото подобие на стадион. Ако на този стадион, ако може да се нарече такъв, може да се играе футбол, тогава защо в Кърджали не може. Съоръжението на Арда не е никак лошо и е цвете в сравнение с това на Царско село. Касабов обаче прави услуга на приятеля си Стойне и целия кръг „Царско село“, заяви Стефанов.

„Второ, в БФС заради вируса решихме само между 5 и 10 човека да присъстват на мачовете. Знаете, че те ще се играят при закрити врати заради сложната обстановка в страната. Забележете обаче какви ги върши Касабов. От сутринта той натиска да има 250 човека от страна на Стойне Манолов и Царско село. Ние сме заявили от Славия 9 човека. Съобразяваме се с правилата и с коронавируса. Касабов и Манолов обаче искат толкова много хора да се съберат на едно място, което е меко казано скандално.  

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В продължение на цяла година Касабов натиска всички, даже и мен, на стадиона на Царско село да се играят мачове. Но това е опасно за зрители и футболисти.

Досега не е било временно изпълняващият президент на БФС да сменя съдии. Касабов обаче го прави! Той е заплашил шефа на съдиите Стоичков, че ако не смени рефера, всички в Съдийската комисия да си подават оставките! Представяте ли си какъв натиск е това?! Касабов и Манолов искат да внасят смут и го правят.

Сега искам свикване на Изпълком и колегите да решат дали този човек може да изпълнява функциите на президент. За мен някой му влияе на Касабов, който си е помислил, че БФС му е бащиния. Не бива да забравя, че благодарение на някои хора е от доста години във футбола. Но явно е забравил“, завърши Стефанов.