ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов беше сред присъстващите на днешното заседание на Изпълкома на БФС. На него бяха приети регламентите за провеждането на конгреса на 15 март. 

Стефанов говори ексклузивно пред БЛИЦ, като отписа Димитър Бербатов от битката за президентския пост, както и го атакува остро.

"Искам всички хора, които милеят и обичат футбола, да се съберем и наистина да се направи нещо за любимата игра. Не само да махнем единия и да дойде другия. Да, трябва да има конгрес и да се избере ръководство на БФС. Но кога да изберем? Не някаква личност - Иван, Драган или Петкан, а да бъде човек, който ще прави наистина много за футбола. Човек, който е доказал, че е правил за футбола, че го обича, че иска футболът ни да се развива, да се дава шанс на младите хора. А не само да застане и да плюе, и да вика "Аз съм президент". Не ни трябва президент, а човек, който да работи. Да прави така, че бъдещето да бъде по-добро от настоящето. Защото в момента, меко казано, сме затънали в блатото. Трябва да излезем от блатото, а това не може да се случи без помощта на държавата", коментира Венци Стефанов пред БЛИЦ.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Този, който застане начело на БФС, трябва да има комуникация с държавата, с общините, с кметовете... Да се помогне на футбола ни и изобщо на българския спорт. Това, което се прави в момента, е работа на парче, няма да доведе до нищо добро. Искам да работим за българския футбол, да изграждаме млади и кадърни футболисти, ако искаме децата да ни носят радост. Ако нещата продължават както сега - нищо добро не ни чака. Чувам Бербатов да обяснява, че щял да намери спонсори за БФС. Какви спонсори, какво говори? Никой няма да дойде и да хвърли милиони. Сами трябва да помогнем на децата ни, а не да се заплашва със затвори, следствия... Да, ако някой е откаднал, да си носи последствията, но когато говорим за спорт, за футбола ни, това нещо не трябва да съществува", продължи босът на Славия.

Извънредно в БЛИЦ! Бизнесмени издигат конкурент на Бербатов в 12 без 5!

"На конгреса всеки да си даде ясна сметка за какво отива там - да свалят единия и да качат другия ли? И след време пак да има брожения. Убеден съм, че трябва да се проведе среща и всички да обсъдим какво е нужно да се направи, за да се помогне на футбола ни. Цялата държава трябва да застане зад тази кауза. Спортът ни, не само футбола, е кауза. И този, който спечели на конгреса, трябва да се бори за тази кауза", коментира Стефанов.

Венци Стефанов проговори пред БЛИЦ TV за най-голямата трагедия в живота си, убийствата на Мартин Нотариуса, Бай Миле и Алексей Петров! ВИДЕО

"Смятам, че може да се инициира подобна среща. Да седнем и да обсъждаме проблемите. А не като тези, които искат да се кандидатират и от две години да ровят като свиня в тиква. Трябва да седнем и да се разберем, а не да си говорим приказки на вятъра. И аз мога да обещавам. Ако съм президент на въздушните имоти, мога да обещая чудеса, но като не го изпълня, какво ще се случи... Знам, че това, което Бербатов и екипът му обещават, не могат да го изпълнят. Как изобщо хората им вярват? Говорят, че някой ще дойде и ще налее милиони във футбола ни. Кой ще е този и за какво точно ще ги даде, някой задава ли си този въпрос? Щял бил да ги даде, защото не е Боби Михайлов, а Димитър Бербатов. Бербатов изобщо не го броя, че може спечели конгреса. Не е нормално той да бъде президент. Той няма нито един работен ден. Има ли представа, че всяка седмица в България се играят 700 мача на всички нива? Как ще ги ръководи - той от стола в Бояна, Стилиян Петров от Бирмингам... как, как? Изобщо нямат представа за какво става въпрос. Този, който говори за отмъщения и подобни, не го чака нищо добро", продължи Стефанов.

Попитан кой трябва да бъде начело на БФС, бизнесменът каза: "Имам фаворит, но няма да го кажа сега, а следващата седмица. Запазете още малко търпение".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!