"Ивайло Петев слугува на Настрадин Ходжа. Казах му, че ще го бием със сто тояги на голо, ако не спре да слугува", изцепи се Венцеслав Стефанов, който поднесе поредната си порция бисери след контролата на Славия със Заглебие (1:2). Босът на "белите" изгледа мача в компанията на Петев.

Стефанов направи доста емоционален коментар за проблемите в българския футбол.

„Казах и преди, че за нас е по-важно с игра да стигнем до челните места, защото сега според мен несправедливо се получиха нещата. Литекс не трябваше да отпадне по този начин“, започна Стефанов.

"Защо БФС спря апелацията на Левски?! Защото я спря и на Литекс. Само на Левски ли да пуска апелация. Спряна бе и на двата отбора, защото първо Борислав Михайлов не допусна да гласува Изпълкома дали да остане Литекс или не. Взе ли за решение. Има юристи, които казват как трябва да се случат нещата. И явно трябва да е така. Аз знам, че ви боли. Колко точки отнеха на Левски. Седем. Ами то как стана така, като Литекс водеше с 1:0, как така се смятат тези точки. Слушайте, Гриша Ганчев нито ми е симпатичен, нито защитавам лицето Гриша Ганчев. Ако вие мислите за спорта и футбола, като спортни журналисти и ми кажете 23-24 национални състезатели сега да няма къде да се състезават, само и само сега да се угоди на някого и да се изгони Литекс“, добави членът на Изпълкома.

„От Чукурово сигурно идва натискът. За левскарите не искам да отговарям. Четете правилника, както дяволът евангелието. Интересите на Левски да бъдат защитени и никой друг. Аз пак питам какво ще стане с тези момчета, които играят а националните гарнитури. Без значение кой носи вината. Аз питам какво ще стане с тях. Интересува ли ви вас? Сто процента можеше да се направи компромис. Не мога да ви кажа защо не се направи. Моето мнение бе Литекс да остане и съм го заявил директно, право в очите на Борислав Михайлов“, продължи Венци Стефанов.

„Не е гласувано. Сметнали са, че не трябва да се гласува“, добави футболният бос и продължи: „За мен е грешка. Аз пак питам, какво ще стане с тези момчета и не чувам отговор. Аз питам вас. Ще играят за Купата на Черешево. Как ще играят за Купата, като те нямат отбор като изваден от групата. За тиквени медали ще играят“.

„Моето предложение от тук насетне е, че трябва много тежки санкции, отнемане на точки, тежка финансова санкция, за да няма такива явления. Когато аз за сефте бях президент, един друг президент си извади отбора. Помните. За Левски като извади отбора нямаше такива санкции“, каза още Стефанов, а на реплика, че тогава наредбата е била друга, босът каза: „Славия може да загуби 10 мача, но важното е да бие Левски. Футболният съюз е написал много наредби. А от Левски специално не са спазвали нито една наредба“.

„Аз смятам, че този път не се погледна за доброто на футбола. Това решение не е в интерес на българския футбол. Не мога да кажа дали е имало натиск. Не съм присъствал там. Това решение не е в интерес на футбола. ЦСКА, Локомотив (София), включая и Левски, който имаше 5-6 милиона задължения. Обаче в един момент тръгна да погасява задълженията си. 22 годни, ние всичките в Славия си плащаме данъците като поп, в един момент имахме 21 000, за които бяхме закъснели и веднага излязоха господата от Левски: „И Славия има задължения“. Ама къде са 20 хиляди, къде са няколко милиона“.

Запитан защо в тази ситуация Изпълкомът не е бил принципен, Стефанов обясни: „Изпълкомът не е финансова институция. Левскарите имат лоби. Какво са загубили от Левски с изгонването на Литекс. С 9 души Литекс водеше с 1:0. Аз не искам Славия да печели така“, добави емоционално и развълнувано Стефанов.

„Ситуацията е патова. Явно няма да играе Литекс. Нека хората, които са взели това решение, да им тежи на съвестта“.

Дали би напуснал Изпълкома в знак на протест, Стефанов каза: „Аз да не съм Стойчо Стоилов да вадя отбора и да напускам самоволно“.

„Борислав Михайлов явно не е обмисли това, което говори. Ще изгоним Литекс. ЦСКА и Локомотив София са извън елита и сега ще направим Висша лига. За каква Висша лига ми говори. Все съм чувал налудничави мнения, ама толкова налудничави. Нямаме лига. Имаме 8-9 отбора. Това да не е Англия. На кой да си кажа мнението. Че Борислав Михайлов да не ме е питал. Ето сега казвам пред вас“, заяви още президентът на тима от „Овча Купел“.

„Стигнали сме до там, че пак ще викаме Куко, Пипе, Бодуров и Модуров в националния отбор”, добави ексцентричният Венци Стефанов.

Чуйте цялото изказване на Венци Стефанов:


    Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg