Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира и темата за предстоящия конгрес на БФС. На пресконференцията си в „Пресклуб България“ той посочи какъв човек трябва да оглави футболната ни централа. Членът на Изпълкома на БФС беше категоричен, че нито един от заявилите претенциите си за президентския пост не е достоен кандидат.

"От досега предложените кандидати за президент на Изпълкома нито един не е достоен и не ми харесва. Нито Порточанов, нито Бербатов, нито шефът на Марица. Аз имам собствено мнение, което няма да кажа тук. Президентът на БФС трябва оттук нататък да има сериозни познания по темата футбол, защото неговата основна задача ще бъде работата са националните отбори, контакти с европейската централа и създаване на атмосфера, която да е подходяща", заяви босът на Славия.

"Телевизията казва аз искам в този ден и час, отборите казват малко ни е времето за почивка. Сега 20 дни нищо не се прави и след това 3 мача за 6 дни. Това значи контузии, наказания, изобщо трябва занапред тези хора, които ще правят вътрешното първенство заедно с телевизията да имат разбирателство. Трябва хора, които са наясно с футбола, а не такива, които са се къпали в Англия или са лапали от „Нефтохим“. Трябват хора, които могат да казват “не”, допълни Стефанов.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Извънреден конгрес - защо? Заради натиска на това лице Христо Порточанов с тези 70 фалшиви клуба. Никой няма интерес в момента да се провежда конгрес по време на пандемията. Ако се провежда конгрес, той трябва да е редовен. Който ще да е президент. Всичко е илюзия, химера и харчене на средства. Да се съберат клубовете 50%+1 и да е редовен конгрес - подал, неподал оставка, няма значение. Ако ще се правят два конгреса, това е безсмислено хвърляне на пари. Трябва да се изисква строга финансова дисциплина. Аз ще искам да мога да следя как се харчат парите, които трябва да отидат за аматьорите и децата. Най-много се говори за това и най-малко се прави", каза той.

"Уволнението на Акрапович бе предизвестена смърт. Той си беше намерил мястото. В Локомотив каквото поискаше, това ставаше, в ЦСКА не е така", коментира Венци Стефанов по треньорската смяна на "Армията".

Босът на Славия взе отношение и по съдийските скандали в българския футбол и напрежението върху Съдийската комисия, ръководена от Костадин Гергинов.

"Ако ние не търсим съдиите под някаква форма, грешките им ще бъдат много по-малко. Клубовете търсят съдиите и за това се получават тези издевателства в повечето случаи. В момента смятам, че Коце Гергинов е читав човек и не се подвежда по чужда воля, но има тежко наследство. Между първите два отбора антагонизма е много голям и всяка грешка спрямо единия или другия отбор се взема едва ли не като страшен проблем. Другите отбори сме на по-заден план", заяви Стефанов.

"Имаше една случка преди време. Играхме мач, а следващият ни беше с Левски. Имахме двама души, които висяха с по 4 жълти картона, а в първите 10-15 минути точно те получиха картони. А имаше и други фалове. Не е нужно да си Шерлок Шолмс. Нека не мислят съдиите, че ние ядем доматите с колците. ", добави президентът на „белите“.