ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира проблемите на българския футбол и спорта в страната. В интервю за предаването "Арена Спорт" той говори за състоянието на Славия преди подновяването на шампионата и възможностите на останалите отбори, както и за избора на президент на БФС.

"Сега сме на 11-о място, на пролет ще видим. Получим ли оферта за Светослав Вуцов, ще му дадем шанс да се развива. За Радослав Кирилов имаше няколко разговора. Цветомир Найденов обаче реши да го запази. Смятам, че има феърплей в първенството.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Битката за титлата не искам да я коментирам, не съм врачка. Харесва ми начина по който работят в Черно море, особено Илиан Илиев. Той подбира добри футболисти. Отборът е балансиран, който знае как да играе. Смятам, че ще им бъде трудно да се преборят с възможностите на Кирил Домусчиев", сподели той.

Дългогодишният ръководител на столичани посочи какви качества трябва да притежава бъдещият президент на Българския футболен съюз (БФС).

Убеден съм, че Димитър Бербатов няма да спечели. Бъдещият президент на БФС не трябва да бъде на въздушна възглавница. Трябва да е като будител. Всички клубове трябва да са едно за него. Не трябва да седи в БФС и да приема ръководствата на различните футболни секции. Трябва да е при премиера, министрите на спорта и финансите, при президента, при кметовете. Трябва да е сред държавните структури и да търси начин да се подкрепи българския футбол", допълни той.

Според него липсата на финанси в аматьорския футбол ще сложи край на развитието на млади таланти.

Предстои нещо лошо- спиране на финансирането от компаниите за залози. Това е тотална гибел за аматьорския футбол, който подхранва професионалния. Затваряме кранчето за младите таланти в България. Важно е как държавата ще погледне на българския спорт. Той е здраве, образование, спорт и дисциплина. Нищо добро не ни чака, ако не се обърне внимание на масовия спорт", добави той.

Шефът на "белите" се надява предстоящият Конгрес да премине безпроблемно.

Стилян Шишков бе моя фаворит за президент на БФС, но отказа заради бизнес ангажименти. Той иска да направи бизнеса си така, че да работи за футбола. На Стилиян Петров му казах, че ако иска да е президент, трябва да е в България. Има насрочен Конгрес, концентрирайте се и го направете прозрачен. Защо да се правят машинации? Излишно е. Нека да правим нещата като хората, вместо да ги побългаряваме", каза той.