Босът на Славия Венцеслав Стефанов обясни, че също има информация за купуване на гласове по време на конгреса за президентския пост в БФС, в който Борислав Михайлов победи Димитър Бербатов. 

Бомбастичното разкритие направи Йордан Лечков пред БЛИЦ преди три дни, а сега по темата говори и Венци Стефанов. Босът на Славия разказа скандални неща.

"Убеден съм, че Михайлов е избран за президент на Българския футболен съюз. Когато 500 човека избират един човек, той трябва да бъде избран с 251 гласа, ако са се записали 550 човека, но 50 човека не са гласували, те не могат да влизат в този кюп. Бях решил да не отварям тази тема, защото ще тръгне като снежна топка. Конгрес беше много лош конгрес. Имаше много купени гласове. Сигурен съм, подготвил съм някои неща. Чакам само нахалството им да отиде до N-та степен. Наистина се случи това, което казва Лечков. В тоалетните привикваха хора от малките клубове, предлагали са им между 2 и 3 хиляди лева", обяви Стефанов в студиото на БНТ.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

"Имам хора, които са готови да докажат, че са им предлагали пари", подчерта босът на Славия.

"И това се случва в деня на избора, в тоалетните в НДК", възмутен е Стефанов. 

"Знаете ли защо настояваха да имат представители при броенето на бюлетините, което беше явно? Направиха това нещо, за да видят дали хората, на които са дали, са гласували за тях или са ги излъгали. Защото и вечерта по хотелите са влизали и са търсили хора от клубовете", обясни той.

"Това не са Бербатов, Стилиян и Мартин, а хора около тях", подчерта Венци Стефанов. 

"Двама сериозни хора, които познавам, единият е собственик на медия, другият мастит адвокат, ми разказаха какви предложения са получили. На собственика на медията му казали "Застани зад нас, агитирай, ще бъдеш член на Изпълкома". Това не е нормално, не се прави така. Четири-пет месеца медиите бомбардираха с техни компромати, този бил такъв, онзи онакъв. А всички помним какво се случи при загубата с 1:6 от Сърбия, когато едно момче се хвана за крака и каза "Ох, боли ме", а после отиде да играе за Манчестър Юнайтед. Как това момче да управлява БФС? Боби Михайлов беше президент, а Бербатов като ни биха сърбите тръгна с Неманя Видич за Англия и игра за Юнайтед, разсърди се. Бил сърдит на Данчо Лечков, ама Лечков не е България. Сега искал да управлява футбола, да, да, ама не", каза още Венци Стефанов.

"Има още един конгрес, тогава ще се убедите в правотата на думите ми. Със сигурност няма да бъдем толкова наивни. Аз съм вече над 70-годишен и не държа да бъда в Изпълкома. Хубаво е, че в него попаднаха Веско Балевски и Иван Василев - футболни хора. За някои други и аз като Наско Сираков ще се въздържа от мнение", продължи той.

"Нещата няма да станат с магическа пръчка. Платини или Сеп Блатер да дойдат, не става ей така. Дори и Дейвид Копърфийлд да бъде, също няма да може. Футболът ни се нуждае от държавна подкрепа. Силно се надявам да бъде съставено правителство, което да помага и на спорта", добави Венци Стефанов.

 


* Снимка: АНТОН УЗУНОВ