Президентът на Славия Венци Стефанов призова да не се избързва с крайното решение за бъдещето на настоящото първенство. Босът на "белите" е на мнение, че има достатъчно време да се намери положително решение на проблема с коронавируса и efbet Лига да не бъде спряна окончателно. Стефанов също така отново изрази разочарованието си, че някои футболни хора са поискали компенсации от страна на БФС в кризисната ситуация.

"Ако стане така, че да има възможност да се помогне, когато нещата приключат добре, но да извиваш ръцете предварително е престъпление. Излязоха Сульо и Пульо да искат пари, а хората, които са на улицата - полицаите, медиците, които се борят с тази болест нищо не казаха. Тези хора, които поискаха не заслужават такава помощ. Аз знам, че накрая всички ще искат от държавата милиони, но не трябва да се злоупотребява.", коментира Стефанов в "Спортна треска" по БНТ.

"Имаме достатъчно време нещата да се уталожат. Най-късно май или юни мисля, че ще могат да се провеждат футболни меропрития. Може да са без публика, но ще могат да се провеждат. Не бива в момента да се излиза с решения, за които никой нищо не знае. Имаме 70 дни поне, може да се намерят лекарства, да се нормализират нещата. Малко нероден Петко става. Каквото е за всички това е и за футболистите. Не е свършил светът за тях. Много хора ще останат без работа, фирми ще фалират. И да не е във форма някой играч, ще влезе по-натам - не е толкова страшно", коментира Венци Стефанов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Правят ли си сметката тези футболни ръководители, които искат разпускане на първенството, когато дойде баража с Унгария и след това как ще бъдат подготвени българските играчи. А това ни е най-големият шанс да стигнем до голям форум. И заради кефа на двама-трима да жертваме това нещо", каза Стефанов.

Шефът на Славия също така обясни, че все още няма кандидат за шеф на БФС. Според него човекът, който ще поеме властта в родния футбол трябва да е авторитет, който да спазва правилата, а не мениджъри и собственици да му казват кой да играе за националния отбор и кой не.

"Да, приятели сме с Емо Костадинов. Той ми е доставил една от най-големите радости в живота - на "Парк де Пренс". Ако имаше повече такива като него, България щеше да има много подобни щастливи мигове. Но аз съм приятел с много хора. Рано е още да кажем кой ще е президент на БФС. Аз искам да бъде футболен човек, с доказан опит. Човек, който може да казва "не". Който не е алчен и не е оцапан в мениджърски интереси. Такъв човек треябва да е начало на БФС. Да може да казва "не", защото като му висят пред кабинета и му казват "пусни този, пусни онова дете", да ги отпраща. Нито Батето, нито Боби Михайлов са пускали на такива слагачи", коментира Стефанов.

"Като дойде времето, ще си кажа мнението за президента на БФС. Но това не значи, че точно той ще бъде избран. Още не съм решил за себе си, колебая се, няколко са вариантите", добави босът на Славия.