Ръководството на Верея даде пресконференция след изваждането на клуба от Първа лига заради сигнали за участие в уговорени мачове. От стадион "Трейс Арена" твърдят, че до момента не са получили официално обяснение за действията спрямо тях. Освен това от Верея отричат, че клубът е свързан по някакъв начин с китайски или руски личности, въпреки че от прокуратурата са отправили въпроси с конкретни имена на хора от азиатската държава. 

"Всички знаят, че имаме проблеми с финансирането. Знайни и незнайни хора се упражняват с отбора, защото сме ме удобни. Някой много се изплаши от нашия отбор, съставен от юноши. Няма вероятност Верея да фалира, а само да не е в професионалния футбол. Вариантите са да останем във Втора лига, с което аз не съм съгласен, защото после някой пак ще каже, че манипулираме мачове. Най-вероятно отиваме към Трета лига", обясни председателят на Управителния съвет на Верея Християн Първанов.

На въпрос с какво финансиране Верея е ходил на лагер в Словения през лятото на 2018 година, от ръководството заявиха, че са били там по покана от мениджърска агенция. По отношение на бившия старши треньор на отбора Олександър Савидов, който също е разследван за манипулиране на двубои, Първанов каза, че не е бил наясно с неговото минало.

"Нa лагер в Словения ходихме по покана на мениджърска агенция. Аз не съм разследващ орган и не мога да знам такива неща с какво се е занимавал г-н Савдиов. Аз гледах неговата визитка като треньор и неговите успехи", каза Първанов.

Въпреки изваждането на тима от елита, няма да настъпят промени в класирането, както БЛИЦ вече писа. Точките на Верея няма да бъдат анулирани. До края на участието си старозагорци ще запишат загуби с 0:3. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019