Председателят на Управителния съвет на Верея Християн Първанов обясни, че всички в клуба са изненадани от решението на БФС да изхвърли отбора от Първа лига заради информации за манипулиране на мачове. От стадион "Трейс Арена" категорично не приемат обвиненията и съобщиха, че ще обжалват. 

"Цялото ръководство на ФК Верея сме изненадани от решението, тъй като не сме уведомени, нито пък някой е разговарял с нас. Никой не ни е предупреждавал, че ще има такова решение. Към момента нямаме официално решението на БФС”, коментира Първанов пред Нова телевизия.

"Нямам обяснение. Да не използвам някоя силна дума, но отношението към нас е несериозно. Все пак сме член на Първа лига, колкото и да им се струваме, че сме отбор, с който могат да си избършат нещата. Според мен не е нормално да не бъдем уведомени и да бъдем обвинени без да сме виновни. За мен е несериозно”, продължи Първанов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Категорично отричаме обвиненията. Винаги съм го отричал и няма как да призная нещо, което не се е случило. Преди известно време обявихме във Футболния съюз, че ще доиграем сезона с юноши, за да не разваляме формата на първенството и да бъде удобно и изгодно на БФС. Сега явно заради тази наша добрина ни наказват по този начин. Ще обжалваме това решение и ще съдим БФС за уронване престижа на клуба и на нас като Управителен съвет”, категоричен бе Първанов.

„В четвъртък от 11 часа на „Трейс Арена” ще дадем пресконференция пред всички медии. За мен информациите за нерегламентирано финансиране от страна на китайски граждани са несериозни. В нито един момент не е имало друг собственик. Има си Търговски регистър и т.н. Няма решения от Прокуратурата. Има разследвания, които са сезирани от БФС, които си измиват ръцете с УЕФА. За мен е несериозно. Дори глобата от мача с ЦСКА на мен никой досега не ми я е показал. Никой не ми е показал протокол. Всички казват, че това е под давление на УЕФА, след което било по сигнали от букмейкърски къщи. За мен е несериозно. Явно хазартните среди ръководят футбола. За мен не е нормално някоя букмейкърска къща да се оплаква пред УЕФА или на който и да е и ние да бъдем наказвани заради това, че на някой не му излизат нещата на фирмата. Не съм виждал решението, нито съм запознат с детайли, но според мисля, че повече няма да участваме в това първенство. Поне в това, което прочетох, пише, че сме извадени административно във втора лига. Отборът няма да го разпускаме. Продължаваме да си тренираме и според решението, което ще вземе Апелативната комисия, след като обжалваме, ще видим какво правим – дали ще играем във Втора лига, дали в Трета лига. Отборът ще си съществува”, добави Християн Първанов. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019