“Китайски партньори нямаме и никога не сме имали. Имаше разследване на прокуратурата с въпрос дали познаваме четири китайски имена. Въобще не съм контактувал с китаец. Това са митове, че съм се виждал с някой китаец и съм го представял пред отбора”, категоричен беше директорът на Верея Християн Първанов на извънредна пресконференция днес.

Старозагорци я свикаха, след като бяха извадени от Първа лига с обвинения за манипулиране на мачове. Те бяха обвинени и за връзка с китайски бизнесмени, които нерегламентирано инвестирали във Верея.

“В нито един момент нас не ние показан протокол за въпросните сигнали, като нямаме представа колко са на брой. Ние бяхме глобени 5000 лева без да знаем на каква база. По време на интервю господин Демирев бе подведен от журналистите и започна да шикалкави - инвеститори, руснаци. Финансирането на клуба е от наши фенове и партньори. Наели сме адвокати, за да обжалваме това решение, за да видим дали ще има някакъв резултат. Ако има уговорени мачове в българския футбол, не са с участието на Верея”, заяви още Първанов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019