Тази вечер ще бъдат направени 4-часови проби на монтираните прожектор на клубния стадион на ФК Верея - "Трейс Арена". Осветлението ще работи днес от 21:00 часа до 01:00 часа на 15.07.2014 г. Причината за тези тестове са за получаване на лиценз на ФК Верея от БФС, че отборът ще може да играе домакинските си срещи от първенството на "Б" група на осветление, обясниха от ръководството на старозагорския клуб.

Ще бъдат направени замервания дали осветлението отговаря на необходимия стандарт. Също така от ръководството на ФК Верея ще пуснат молба до БФС първият си домакински мач да го изиграят на осветление в "Б" група. На 2 август ФК Верея приема на клубния си стадион "Трейс Арена" Септември (Симитли).

Клубният стадион на ФК Верея - "Трейс Арена", беше изцяло модернизиран по проект „Модернизация на спортен комплекс за устойчиво развитие на спортната активност в гр. Стара Загора" чрез инструмента JESSICA, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Проектът се финансира от "Регионален фонд за градско развитие" АД - Стара Загора и е на обща стойност 244 683.70 лв. Той се реализира в партньорство със СНЦ „Верея". Общата инсталирана мощност на осветителните тела е 62,4 kW, а височината на пилоните и височината на монтаж на прожекторите цели постигане на висок визуален комфорт и намаляване на светлинното заслепяване. През 2015 г. България ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години и това ще бъде едно от съоръженията, което ще се ползва по време на провеждането му.