Вестник “ШОУ” първи разкри за предстояща далавера на ЦСКА. Още в брой 6, излязъл на пазара на 8 февруари, тигърът на печата написа как “червените” босове смятат да използват сателита си Академик (София), за да уредят мадагаскарския футболист Абел Анисе. Както е известно, нападателят бе привлечен на “Армията”, но от Черноморец подскочиха като ужилени и протестираха, че преминаването на играча е станало неправомерно, тъй като той все още има договор с тях. Днес колегите от “Дон Балон” са пуснали новината, която обаче се базира изцяло на материала, публикуван във вестника на народа. БЛИЦ пуска разработката в “ШОУ”:
 
Ръководството на ЦСКА в лицето на “Титан” готви сериозна далавера с едно от новите си попълнения – Абел Анисе. Както е известно, футболистът премина от “Черноморец” в Борисовата градина, след което се разрази уникален скандал. Бургазлии твърдят, че роденият на остров Мадагаскар играч все още е тяхна собственост и неправомерно е разтрогнал договора си, след което е избягал при “червените”. Адвокатите на 31-кратните шампиони обаче контрират и са сигурни, че всичко е наред и Анисе има пълното право да бъде картотекиран в отбора. Спортно-техническата комисия към БФС засега отсъди в полза на “Черноморец” и заяви, че Анисе не е имал право да разтрогва контракта си. Случаят продължава да виси във въздуха. “Титаните” възнамеряват да картотекират Абел Анисе не в ЦСКА, а в...”Академик” (София), разбра “ШОУ”.  “Академик” е
 
сателит на
“армейците”
 
отдавна. Във втородивизионния отбор се обиграват всички юноши и ненужни на Димитър Пенев и Дуци Симонович в първия отбор на ЦСКА. Треньорският екип също е воден от “червен” кадър – Сашо Борисов. За да избягнат евентуалните глоби и разправии с БФС, шефовете на “Армията” се решили на скрития ход. Картотекирайки Анисе в “Академик”, ЦСКА няма да пострада в никакъв случай. Заплахите на БФС, че който клуб привлече нападателя, ще му бъдат спрени трансферите за един сезон, въобще не притесняват Кралете на боклука. В случая “Академик” не прави никаква зимна селекция, няма нови играчи и дали ще им бъдат спрени трансферите, или не, няма никакво значение.  
Въпреки че адвокатите на 31-кратните шампиони са убедени в правотата си и са сигурни, че Анисе няма проблеми да играе за ЦСКА, случаят е изключително спорен. Докато
 
БФС се мотае
около скандала,
 
футболистът може да бъде с временно спрени състезателни права и да не бъде на разположение на Пената и Дуци. Затова на “Армията” са решили по-добре да минат през задния вход и да картотекират мадагаскареца през “Академик”, а след това да го вземат под наем. Властта при “студентите” е в ръцете на Първан Първанов-Перо, който  е кум на Иво Иванов-Праховеца. Първанов е един от личните съветници на босовете на “червените”, дори се явява като шеф в сянка, правейки голяма част от селекцията и зимните лагери на отбора. 
Стоимен РУСЛАНОВ/ШОУ