Шефът на българските футболни рефери Виктор Кашай взе отношение по претенциите на родните клубове Левски, ЦСКА и Лудогорец относно грешки на реферите в европейските им мачове. Унгарецът отказа да се застъпи за родните клубове, като каза, че в някои ситуации дори са били подкрепени от съдиите.

"Имаше спорни моменти, но такъв е животът, такъв е спортът. Никой не е застрахован от подобни ситуации."

"Ако трябва да бъде честен, аз не чета критиките и коментарите за съдийството на европейските мачове. Имам договор с БФС и отговарям само за българските съдии. Единствено мога да коментирам тяхното представяне. 

Гледах много мачове на българските отбори в евротурнирите, имаше спорни ситуации. Някои ситуации бяха отсъждани в полза на българските клубове, други пък в ущърб. 

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Това показва, че дори на европейско ниво съдиите не са застраховани от грешки. Затова, когато българските рефери грешат, трябва да помислим и върху това нещо.

Тук искам да спомена колко съм радостен, че системата ВАР работи в efbet Лига и тя подпомага българските рефери. И, разбира се, пак искам да кажа - имаше спорни моменти, но такъв е животът, такъв е спортът. Никой не е застрахован от подобни ситуации.

Разбрах за казуса с Левски и жалбата до УЕФА. За съжаление не съм юрист и не знам какви точно процедури са се случили в УЕФА, но ситуации като тези ни служат за урок и ние ги показваме на българските съдии, за да могат да реагират правилно в подобни ситуации.

Много съм радостен, че вече толкова време обсъждаме европейските мачове, а не българските, защото това означава, че всички вие сте доволни от българското съдийство", заяви Кашай.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК