Селекционерът на юношите до 17 години на България Викторио Павлов не скри задоволството си след равенството 1:1 срещу Германия в Елитния кръг за Евро 2016.

„Аз съм най-щастливият човек, че работя с тези момчета и се радвам, че те правят чудеса. Също така искам да посветя този мач и този резултат на Вальо Антов, който получи контузия и не можа да бъде с нас в Германия. Момчето също заслужава похвали, защото и той даде много на този отбор. Независимо какво ще стане в последния мач със Словакия, тези момчетата показаха, че са прекрасен колектив и отбор. Трябва да им се отдаде заслуженото, защото минават през какви ли не перипетии и полагат огромни усилия. Ние като ръководство и шефовете правим всичко възможно този отбор да е добре и виждате, че момчетата се отблагодаряват по същия начин. Те заслужават да са на върха“, коментира Павлов, цитиран от официалния сайт на БФС.  

След изиграването на вторите мачове Холандия е лидер в класирането с 4 точки, следвана от Германия с 3 и България с 2. Словакия няма точка след двете поредни поражения, които допусна.

Последният и решаващ мач на България е срещу Словакия на 29 март от 19:00 часа в Ратинген.