Португалското крило на "Левски" Кристовао Рамос остана извън групата за важното гостуване на Литекс, въпреки че не е контузен. От "Герена" официално не съобщават защо гологлавият халф няма да играе срещу "оранжевите", но БЛИЦ разбра истинската причина Илиан Илиев да не го качи на автобуса. Както е известно, утре от 18:00 часа "сините" се изправят срещу Литекс на Градския стадион в Ловеч е реванш от 1/4-финалите за Купата на България. "Левски" има минимален аванс след победата с 1:0 в първия мач, когато се разписа Гари Родригес, а съдията Ахмед Ахмед не зачете гол на Николай Бодуров в края.

Факт е, че Рамос се представя много слабо напоследък. В събота на "Тича" португалецът влезе на смяна при равенството 1:1 с Черно море, но не направи нищо запомнящо се. Източниците на БЛИЦ от "Герена" споделиха, че Илиан Илиев отдавна се съмнявал, че Рамос го бойкотира. Именно заради това наставникът наредил да му бъде поставено последно предупреждение за изгонване след нулевото равенство с Монтана, когато на "Георги Аспарухов" имаше сътресения и Станислав Ангелов-Пелето беше отстранен от първия отбор.

Португалецът обаче изобщо не се стреснал от заплахата, че също ще бъде изпратен да тренира самостоятелно и дори си позволил да поставя условия. 30-годишният атакуващ халф казал на Илиан Илиев, че иска да е титуляр, а не да стои на пейката и да се включва при нужда. Претенциите на Рамос вбесили треньора, който нарочно извадил португалеца от групата за мача в Ловеч, въпреки че има остра нужда от халфове, още повече, че Пелето е изваден от отбора, а Владимир Гаджев ще е извън терените за около месец.

На "Герена" са оставили да умуват за Рамос след мача с Литекс, като не е изключено още в четвъртък той да не тренира със съотборниците си, а да прави компания на Станислав Ангелов. Илиан Илиев бил решил вече да не разчита на португалеца, който се мислел за голяма работа и много-много не му пукало за "Левски". Същото е положението и със сънародниците му Жоао Силва и Нуно Пинто, като триото почти сигурно е аут от "Герена" след края на сезона.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ