Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов заяви, че той и съотборниците му няма как да загърбят "А" група заради Лига Европа. Разградчани правят фурор на европейската сцена и след като елиминираха Лацио, сега им предстои сблъсък на 1/8-финалите с Валенсия. Националът каза, че след разделянето на първенството в две седмици вече няма да има място за подценяване и шампионите ще преследват още една успешна защита на титлата.

"Чувствам се прекрасно. Това е един успех, който пожелавам на всички да го изпитат - пред пълен стадион да победиш Лацио. С момчетата си говорехме преди мача, че няма какво да губим. Дори при 2:3 имах надежда, че ще вкараме гол. Тръгнахме напред и се надявахме при карамболите да вкараме. За щастие, така и стана", коментира в предаването "Пред банята" по ТВ7 Владо Стоянов.

"Нямах възможност да наблюдавам мача на Валенсия снощи (б.р. - загубата с 0:1 от Райо Валекано). До двубоите с тях има доста време. Предстои първо мач за националния отбор, после ще мислим за Валенсия", коментира стражът, който в момента е на лагер в Правец с националите на Любо Пенев.

"Не мисля, че участието в Лига Европа ще наруши ритъма ни в "А" група. Няма как да загърбим първенството. Мисля, че сега, когато се разделят на две седмици в отборите, вече ще знаем какво очакваме и че конкуренцията е доста силна. Мисля, че ще успеем да защитим титлата и тази година. Българското първенство не е слабо, напротив – има доста добри отбори и доста добри изпълнители. Може би е малко по-трудно за игра, защото по-слабите отбори излизат затворени и с 11 човека отзад. Главният проблем са терените. Тежките терени са голямата разлика между България и Европа. Ако те се подобрят, мисля, че ще се играе доста по-добър футбол“, продължи стражът.

За пореден път той обясни какво се случи преди години в Черноморец, когато беше изгонен от Бургас. "Никой не ме изгонил от Черноморец. Просто Краси Балъков не разчиташе на мен и клубът ме продаде на Шериф. Може би и тогава съм се надявал и вярвал, че нещата при мен ще потръгнат. Няма да лъжа, че не очаквах да стане толкова бързо, но се радвам, че имах късмет, но той е част от футбола", каза Стоянов.

„Квалификационната група за Евро 2016 е доста силна, но в европейския футбол няма слаби отбори. Тя не е лесна, но смятам, че някоя изобщо е такава. Ние имаме страхотен колектив. В предните квалификации отборът се отлепи от дъното и доста се подобрихме. Може би не ни достигна самочувствие и вяра в собствените сили. Но сега смятам, че ги имаме тези неща и дано успеем най-после да се класираме на голям форум", заяви още националният вратар.

"Естествено, че ми се играе в чужбина. Ако ви кажа друго, ще ви излъжа. Засега съм в Лудогорец, трансферният прозорец е през лятото, но ръководството ще ви каже повече. Ако се получи подходяща оферта, нищо не се знае. Времето ще покаже. Договорът ми е до лятото на 2016 година", добави Владо Стоянов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2013/14


Article.jpg