Треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици изрази своето притеснение, че възпитаниците му ще се изправят срещу толкова амбициран и мотивиран отбор като Лудогорец в 1/8-финалите на Лига Европа. „Прилепите” елиминираха Динамо (Киев) на 1/16-финалите с общ резултат 2:0, докато българският шампион отстрани драматично Лацио след 1:0 в Рим и 3:3 на реванша в София.

45-годишният испански специалист призна, че не е запознат много с отбора от Разград, но проявява голям респект към страхотно представяне на българския тим по европейските терени този сезон.

„Не знаем много за този отбор. Знам само, че играе в София, а не в своя град, но хората пътуват голямо разстояние, за да го гледат на живо. Определено те заслужават да са на осминафинал. Независимо дали сме запознати с тях или не, те елиминираха италиански отбор, което винаги е от значение“, заяви Пици.

„Те ще бъдат много амбицирани и мотивирани да продължат похода си. Ние ще се опитаме да се възстановим контузените ни играчи и почивката за националните отбори идва точно навреме. Ще ни бъде обаче също толкова трудно, колкото и във всеки друг международен мач”, допълни наставникът на „прилепите”.

Валенсия гостува на Националния стадион „Васил Левски“ на 13 март и ще приеме Лудогорец на „Местая” на 20 март.