ЦСКА 1948 обяви, че е спечелил дело срещу фенското сдружение „Ред Енимълс“ относно емблема, ползвана от клуба. В същото време от Борисовата градина контрираха с мнение на адвокат Станислав Трендафилов. 

Тъй като на читателите е трудно да разберат за какво точно лого става дума, БЛИЦ СПОРТ ще се опита да обясни ситуацията.

През лятото на 2016 г. във Военния клуб в София беше учредителното събрание на ЦСКА 1948. То беше проведено от хора, желаещи да създадат нов клуб, който да е контра на Гриша Ганчев и отбора, играещ на „Българска армия“.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

От своето основаване и през годините на участието си в аматьорските групи и Втора лига, ЦСКА 1948 ползваше лого, което беше вариация на една от историческите емблеми на „армейците“.

През 2019 г. клубът участва в търга за оригиналната емблема, други търговски марки и активи на ЦСКА, но загуби битката с фенското сдружение „Ред Енимълс“, което предложи 8 милиона лева. Сумата беше изплатена от собствениците на отбора, играещ на „Българска армия“.

През 2020 г., когато спечели промоция за футболния ни елит, ЦСКА 1948 смени емблемата си и започна да ползва такава, която ползва контурите на герба на София. Счита се, че причината за това е именно съдебното дело, заведено от „Ред Енимълс“ относно предишното лого. Сега обаче фенското сдружение загуби в съда. Принудено е и да плати разноските по делото, но тъй като не изпълнява това си задължение, е наложен запор върху емблемата, спечелена от „Ред Енимълс“ на търга.

А това е именно известното лого с подредените в хоризонтален ред три звезди, символизиращи спечелените 31 шампионски титли на България. Интересното е, че въпреки спечеления търг от „Ред Енимълс“, играещият на „Българска армия“ клуб използва по-различна емблема. На звездите са подредени по обиколката на кръга, а не в хоризонтален ред.
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022

ОРИГИНАЛНАТА ЕМБЛЕМА НА ЦСКА 1948
НАСТОЯЩАТА ЕМБЛЕМА НА ЦСКА 1948
ЕМБЛЕМАТА, СПЕЧЕЛЕНА НА ТЪРГ ОТ „РЕД ЕНИМЪЛС“
ПОЛЗВАНАТА В МОМЕНТА ЕМБЛЕМА ОТ ЦСКА
ЕМБЛЕМАТА НА ЦСКА СЕПТЕМВРИЙСКО ЗНАМЕ (1969-85 Г.)