Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Враца ликува, след като окончателно стана ясно, че италианците напускат "Ботев". Председателят на Управителния съвет Пепино Тири, треньорът Джулиано Сонцони и доведените от тях знайни и незнайни футболисти си събраха багажа и си тръгват, каквото беше желанието на привържениците на отбора, който от началото на първенството записа 5 загуби от 5 мача. Аут е и генералният директор Ивайло Рачев. Именно той всъщност доведе Тири и компания във Враца.

"Създаде се много негативна обстановка около тяхното присъствие. Факт е, че не съм ги довел аз. Този екип от желаещи бе доведен от Чавдар Атанасов - предишният председател на УС. Потърсиха моята подкрепа, включително в присъствието на предишното ръководство. В този момент нямаше никаква яснота около финансирането. Това, което един кмет би направил в такава обстановка, и аз го направих – имаше приемственост и гаранции за финансиране. След това се случиха конфликтите, започнаха лошите резултати, и така се стигна до днешния ден, в който обстановката вече е нетърпима. Търси се решение, което явно изисква намесата на Общината", заяви кметът на Враца Николай Иванов, който се очаква до края на деня да обяви името на новия треньор.

Градоначалникът също така обеща всички закъснели суми да бъдат изплатени на играчите.

"Поемам ръководството на футболния отбор, надявам се за кратко време, защото не смятам, че това е основно мое задължение, но обстановката го изисква. Вече съм упълномощен председател на Управителния съвет. Първите усилия ще са за успокояване на обстановката, намиране на възможност за бързо изплащане на задължения, буквално до утре", каза още пред "Гонг" Николай Иванов.

В същото време БЛИЦ разбра, че Пепино Тири е бил днес на стадиона във Враца с охрана, която не е допускала външни лица.

"Явно си събираха багажа преди тръгването за Италия и не искаха никой да им пречи. А и знаят, че може да ги бием, мислят за здравето си", коментира нашият източник.

Кметът Николай Иванов също така обеща, че всички дължими суми на Асен Чалъков ще бъдат изплатени. Както вече стана ясно, футболистът е в болница заради безхаберието на италианските шефове на клуба начело с Пепино Тири.

"Току-що разговарях с бащата на Асен. Още утре всички дължими суми ще бъдат изплатени. Няма да го оставим без грижата на футболния клуб", каза кметът на Враца.