Българският национален отбор излиза тази вечер от 21:45 часа в решителна световна квалификация срещу Франция. Макар с минимални шансове и разчитащи на издънки на Швеция и Холандия срещу аутсайдерите Люксембург и Беларус, нашите ще трябва да търсят успеха с всички сили, за да играят поне на бараж.

Победа тази вечер ще ни даде възможност да се завърнем на световната футболна сцена, където за последно бяхме през 1998 година именно във Франция.

Надежда за нашите е това, че са номер 1 в нашата група по отношение на мачовете у дома - 4 победи от 4 мача при 10:5 голова разлика, докато французите са гост номер 1 с 2 победи, равенство и загуба (1:2 от Швеция).

Българският футбол може да започне възраждането си срещу леко подмладения тим на Франция, от който отсъстват петима контузени. "Петлите" също ще търсят трите точки, за да запазят първата позиция преди последния си мач, който е домакинство срещу Беларус.

Очаква се треньорът на нашите Петър Хубчев да заложи на Спас Делев на върха на атаката, а по крилата да му помагат Тодор Неделев и Станислав Манолев. Колегата му Дидие Дешан също ще търси гол с четирима офанзивни играчи Жиру и Гризман в центъра на нападението, а Мпабе и Пайе по крилата.

Съдия на срещата е испанецът Матео Лаос, а на стадиона се очакват около 35 хиляди зрители. Условията за гледане на футбол на открито няма да са много добри, тъй като температурата на върдуха ще е около 6-7 градуса, а са възможни и превалявания.

Двубоят е последно домакинство за тима ни за годината и в квалификационната кампания за Русия 2018.

Ето вероятните състави на двата отбора:

Image result for bulgarian football federationБЪЛГАРИЯ: Илиев, Занев, Чорбаджийски, Бодуров, С.Попов, Славчев, Малинов, Г.Костадинов, Делев, Неделев и Манолев
Резерви: Митрев, Макенджиев, Божиков, Панов, Недялков, Райнов, Цветков, Краев, И. Димитров и Гълъбинов.
Контузен: Тонев
Наказани: И.Попов и Чочев

Image result for french football federationФРАНЦИЯ: Лорис, Сидибе, Варан, Юмтити, Дин, Канте, Матюиди, Гризман, Мпабе, Пайе и Жиру
Резерви: Манданда, Арелоа, Амави, Жале, Кимпемб, Рами, Рабио, Сисоко, Толисо, Коман, Лаказет, Лемар, Товен
Контузени: Курзава, Погба, Дембеле, Менди и Косчелни
Наказани: няма

съдия: Матео Лаос (Испания)
стадион: "Васил Левски"
начало: 21:45 часа, пряко по БНТ и БНТ HD

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​