Бойко Борисов коментира по-подробно провелата се днес среща между него и футболните босове на родните грандове от Първа лига - Георги Домусчиев (Лудогорец), Гриша Ганчев (ЦСКА) и Васил Божков (Левски). Премиерът, който се включи на живо в Спортното шоу на Дарик радио, обяви новина, която родителите на младите футболисти у нас очакваха да чуят.  

"Исках да обърна внимание на всичките клубове, без да става голям панаир. Исках да покажа и респект към хората, които си харчат парите за футбол. Не искахме да се месим в дейността на БФС, но да изкажем своите виждания за следното: първо, ако така се развива детско-юношеския футбол, няма да стане, макар сега терените да са много по-добри, отколкото по времето, когато Гибона играеше… Финал за Суперкупа на Европа могат да ни дадат веднага, но какъв е смисълът два големи отбора да дойдат и да изиграят тук един мач? Има смисъл, когато има изградена система. Децата трябва да се подготвят без такси, повтарям, без такси. Както каза финансовият министър - за децата няма да инвестираме само в татуировки. Говоря за всички деца. Като правителство инвестираме в образование, а спортът и физическата подготовка също е елемент от него", коментира Борисов, като от думите му стана ясно, че България може да приеме финал за Суперкупата на Европа, ако изгради нов стадион. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Чувам, че сега се събират такси, плащат се турнири... Ако БФС седне и направи сметка за Първа, Втора и Трета лига на отборите колко им струва издръжката на тимовете до 12, 16 или 18 години, ще се дадат тези пари. А не поотделно. Да направят система и да кажат. Това ще даде резултат след 3-4 години. Разбира се, ще има методисти, които ще започнат да гледат, да следят дали се изразходват целесъобразно бюджетите", продължи премиерът в ефира на Дарик радио. "Ние искаме да се погрижим за децата, за да не се налага да плащат такси, за да има всяко екипче. Като имаме тази система, да видим дали ще свърши работата. Ако не свършат работа, следващата година няма да им дадем. Сега даваме пари за топки, за лагери... Това са нашите дечица. Без татуировките всичко друго ще го осигурим", добави Бойко Борисов.