ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Новият треньор на Славия Велислав Вуцов беше представен официално от президента на клуба Венци Стефанов. Наставникът обяви, че договорът му е за 2 години и половина, като си пожела да не бъде уволнен до края на сезона и да бъде начело на "белите" за 100-годишнината. На брифинга Вуцов беше награден с плакет от феновете на най-стария столичен клуб.

"Настина съм безкрайно щастлив, че се завръщам в Славия. Радвам се, че отново ще правя това, което най-много обичам след децата си. А то е да работя във футбола. Цели 2,5 години бях без работа и това ми липсваше. Липсваше това, че не усещах атмосферата, не усещах духа, мириса на съблекалнята. Винаги към казвал, че в Славия се чувствам като у дома. Като футболист тук изкарах много хубави години. Същото мога да кажа и като треньор. С г-н Стефанов имам човешко отношение, което е много повече, между човек и треньор. За мен това е много по-ценно. Човек трябва да чувства удоволствие и щастие от това, което работи", бяха първите думи на Вили Вуцов при представянето му на "Овча Купел", където заменя Мартин Кушев.

"Предстоят ни тежки мачове и се нагърбвам с трудната задача. Не казвам да спасим сезона, защото Славия не е мъртвец, за да е умрял. Щастлив съм, че в този момент заставам пред вас и поемам отговорност. Венци ми гласува доверие и дано да водя Славия най-малко две години и половина. Дано Венци не ме уволни преди края на сезона и да съм тук на 100-годишнината. Той ми каза, че иска поне 2 години и половина да съм в Славия. Не се страхувам от нищо, влизам в борбата с пълна сила. Аз съм от хората, които обичат екипността. Безкрайно съм зареден и амбициран. В "Левски" тръгнах тежко и не ме изтърпяха. Тук преди също тръгнах лошо - с 4 загуби от 5 мача, но после направихме добър сезон. Войн, Асен и Вальо са заедно с мен. Разделяме си работата и отговорността пада на моите плещи. Надявам се добрите дни за Славия тепърва да предстоят", добави 45-годишният Вуцов.

Асистентите му на "Овча Купел" ще бъдат досегашният помощник на Кушев - Войн Войнов, както и Асен Букарев и Валентин Захариев.

"Начинът да се излезе от кризата е само един - да се вкарват голове и да се побеждава. Който го е страх от мечки - не ходи в гората", каза още ексцентричният треньор.

Вуцов сподели и очакванията си за предстоящите мачове с "Ботев" (Пловдив) и "Левски". В неделя от 13:00 часа "белите" приемат "канарчетата" в първи 1/8-финал за Купата на България, а на 8 декември играят със "сините" за първенство.

"Ботев" не са много по-добър отбор от нас. Игрово, като потенциал са по-добри, но по всичко друго сме горе-долу равнопоставени. Трябва да убедим футболистите да направят всичко възможно да спечелим. Не отписвам мача с "Левски". Сега основното ми желание е да отстраним "Ботев" и да продължим за Купата. След това ще мислим за "Левски". Искам на 9 декември като си купя вестниците, Славия вече да не е с 16 точки", добави Вили Вуцов, който беше начело на "белите" и през сезон 2009/10.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА