Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов поздрави футболистите си за постигнатата победа с 2:1 над Санкт Пьолтен в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Наставникът коментира, че в клуба има напрежение от финансовите неуредици, но вярва, че нещата ще се наредят.

"Няколко играчи като Чунчуков, Васев и Марин, който влезе в края, се справиха много добре. Не показахме най-добрата игра, но демонстрираха хъс, който ни донесе победата. 2:1 със сигурност е по-добър резултат от 0:0 и ни дава шансове за реванша. До снощи единствено ме интересуваше как да подредим нашата си къщичка. Вярвам, че във втория мач ще се представим далеч по-добре", оптимист е Вуцов, който беше изгонен от съдията заради невъздържано поведение и ще бъде наказан за реванша.

"Знам, че "Ботев" е велик клуб с голяма история. Благодаря на публиката, че подкрепи отбора в тази тежка ситуация. Има напрежение в клуба и това води до стрес, дори и за мен. Сега е важно да запишем още една победа над Локо (София) в неделя. Това е най-доброто лекарство. Публиката подкрепи и нашия собственик и дано това да стопли сърцето му. Дано той да присъства на реванша във Виена и да го зарадваме с нов успех. Той доказа, че направи много за "Ботев", заяви Вуцов.

"Титлата не е мираж, но е доста трудно постижима. Дано с тази публика "Ботев" да не потъне. Моята амбиция е всеки ден да играем все по-добре. Имаме добри шансове и ще се борим докрай в първенството. Първо обаче трябва да видим кой остава и кой си тръгва от клуба. Нуждаем се от повече хора и от повече вариативност в състава. Надявам се скоро нещо да се случи в тази посока. Имаме скъпи футболисти, които няма как да задържим. Още двама-трима ще си тръгнат. Надявам се тези, които играха днес, да играят и на реванша. Има положителна промяна в главите на трима-четирима души", допълни Вуцов.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите