Вратарят на Славия Светослав Вуцов се извини на съдийската бригада от мача с Левски, спечелен от "сините" с 1:0 на стадиона в "Овча купел". Тогава младокът не сдържа нервите си и афектиран от поражението атакува реферите.

"Съжалявам за думите си. След мача бях много афектиран, че загубихме с доста нелеп го в края. Искам да се извиня лично на съдиите в този мач. Вече минаха десет дни, този мач е история. Щом Левски е победил, значи е бил по-добрият отбор", каза Светослав Вуцов пред Диема Спорт. 

Младокът коментира и контролата с Украйна (1:1), в която записа дебют за мъжкия отбор на България. "Ще го запомня като един доста тежък мач. Хубавото е, че завършихме положително и не загубихме. Може би ми беше малко трудно в първите минути, защото веднага започнаха да търсят гол. След това се отпуснах, момчетата ми помогнаха на терена. В такива мачове, когато играеш срещу по-силен противник се очаква вратарите да бъдат най-ангажирани. Както аз, така и Ники Михайлов, се справихме доста добре, и както ти каза, след 36 удара, допуснахме само един гол, мисля, че е много добре. Това ме радва, защото по този начин сме помогнали по някакъв начин. За първи път България не допуска загуба на украинска земя, което е похвално", каза Вуцов-младши.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"В световната квалификация в Швейцария отново играхме срещу силен и класен съперник. Те успяха да реализират положенията си, за разлика от Украйна. Това не беше прието добре от нас и ни повлия. Има си хора, които трябва да коментират тези неща. Има си хора, които да коментират, не искам аз да давам експертно мнение. В момента имаме по-големи възможности, като се има предвид, че има доста млади момчета като мен. Има и доста опитни играчи, с които изграждаме една сплав, за да постигаме по-добри резултати", коментира вратарят.

"Бих благодарил на Ясен Петров отново, че ме повика. Заедно с треньорския щаб ми гласуваха доверие. За негова смяна има БФС, те решават. Не съм аз този, който трябва да казва такива неща. Твърдя, че с този селекционер, този отбор има бъдеще. Има бъзици, шеги, но когато трябва да се работи, се работи много сериозно.

Имаме шанс за нещо по-сериозно. Подмладяването ще се случи в един момент. Има млади момчета, които имат качества и потенциал, който трябва да го покажат и да намерят място в националния отбор.

От моите лични наблюдения атмосферата в отбора е много добра. Забавляваме се, когато сме сериозни - сме сериозни. Атмосферата е страхотна, изградили сме един много добър колектив", подчерта Вуцов.

"Има колектив и на терена, и извън терена. В най-скоро време очаквам резултатите да бъдат много по-позитивни от последния мач. Чувствам се готов за титулярното място, но това не го решавам аз. Моята работа е да играя в Славия", добави Светослав Вуцов.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022