Скандално решение на варненския съдия Калоян Цветков лиши Янтра от точка при гостуването на Созопол в 25-я кръг от първенството във Втора професионална лига. 

Арбитърът даде дузпа на домакините в последната минута от редовното време за несъществуващо нарушение на Филип Колев срещу Георги Радев, която капитанът Диян Молдованов превърна в победен гол – 1:0. 

Ситуацията си беше чиста симулация от страна на Радев, смятат от Янтра. 

Това беше видяно от асистент рефера Александър Атанасов, който се опита да коригира решението главния съдия, но Цветков реши, че ще бъде главното действащо лице в мача, нагърби се смело и донесе победата на домакините.

Като цяло двата отбора направиха грозен мач, изпълнен с множество единоборства и малко футболни дойстойнства. Янтра не се представи на ниво. Най-добри за габровския тим бяха 10-тимата фенове, които направиха атмосферата на „Арена Созопол“ почти домакинска за избраниците на Сашо Ангелов. 

Обективността задължава да се отбележи, че домакините създадоха повече голови ситуации в мача. Не би било справедливо да се каже, че победата на Созопол е незаслужена, но не и по този начин…

Тепърва ще стане ясно дали клубът ще внесе официално жалба срещу съдийството на Калоян Цветков.