Националният селекционер Ясен Петров коментира предстоящия втори мач от Световните квалификации срещу Италия, както и анализира първата среща срещу Швейцария, която бе загубена с 1:3. Двубоят с адзурите е в неделя от 21:45 часа. 

"Ще преценим за Кирил Десподов, съхранихме Андрей Гълъбинов в първия двубой. Не беше много приятно, това което ни се случи за 12 минути, такова торнадо ни се зави. Няма да се оправдаваме, не беше приятно, но швейцарците искаха да ни разгромят. Хареса ми реакцията на момчетата. За следващите мачове трябва да стъпим на реакцията на играчите след почивката", коментира Петров.

"Бяхме дали задачи, но всичко което искахме ние не се получи през първата част. Атмосферата в отбора е отлична. Аз съм човек, който ще си носи отговорността. Швейцария е машина, отбор създаван в продължение на 7 години, допуснахме много грешки в рамките на 12 минути, детински грешки. Съжалявам за тази продукция, но винаги ще подкрепям футболистите.

Искам да се сбием, да реагираме, да покажем, че имаме зъби. Това трябва да покажем във втория мач", добави той.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Три дни само работих с тези хора, аз и моят екип сме ги избрали. В този мач трябваше да има повече опит, и сега бих ги избрал. Ще си направим изводите, това беше първи двубой. Сблъскваме се с реалността - това е нов отбор, с нови хора, искаме да вкараме млади момчета", каза още Петров.
"Трябва ни време, имаме нужда от подкрепа. Критики трябва да са към мен, а към играчите да има подкрепа. Това са нашите футболисти, може да сме сбъркали някъде, но тук са най-добре играещите футболисти в момента", каза още той.

"За всеки мач имаме стратегия. Едната промяна за Италия ще е Андрей Гълъбинов. Ще има и други. Днес имаме една тренировка, в която ще вкараме идеи. Искаме да отстраним негативните неща и да стъпим на позитивното. Искам повече да ме слушат и психически да са по-позитивни. Ако те не бяха реагирали щяха да ни вкарат много. При 3:0 помислих, че ще отидем на някакъв исторически резултат", добави националният селекционер.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022