Националният отбор на България ще излезе в приятелски двубой срещу световния шампион Франция на "Стад дьо Франс". Срещата започва в 22:10 часа и ще бъде следена на живо в БЛИЦ. Мачът ще бъде последен от мини турнето на селекцията на Ясен Петров, в което вече записахме равен 1:1 със Словакия и отстъпихме с 0:1 срещу Русия.

България има едва една победа в последните си 14 мача, която беше срещу Гибралтар. От друга страна срещата се явява последна репетиция за звездите на "петлите" преди старта на Евро 2020. Първият мач на Франция е срещу Германия на 15 юни 22:00 часа.

Националният ни отбор отстъпи с 1:4 от Франция в предната си визита на "Стад дьо Франс" в световните квалификации през 2016 година.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Селекционерът Ясен Петров ще заложи на редица млади момчета в мача срещу фаворита за спечелване на европейската титла. Според източници на БЛИЦ на вратата ще застане Даниел Наумов, а напред в халфовата линия и по крилата ще видим Доминик Янков, Илиан Илиев-младши и Кирил Десподов. За Илиан, който е син на легендата Илиан Илиев, това ще е първи мач като титуляр за мъжкия отбор на България.  

Селекционерът на Франция Дидие Дешан ще заложи на десетима световни шампиони в стартовата единайсеторка. Капитанът Лорис ще е вратар, а Павар, Кимпембе, Варан и Ернандес ще са бранители. Погба, Канте и Толисо пък са халфовете зад Гризман, Бензема и Мбапе.


Франция - България
22:10 часа, пряко по БНТ 1 и БНТ
Париж, "Стад дьо Франс"
Съдия: Тасос Сидиропулос (Гърция)



ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ФРАНЦИЯ: Юго Лорис, Бенжамен Павар , Преснел Кимпембе, Рафаел Варан, Люка Ернандес, Н'Голо Канте, Пол Погба, Корентен Толисо,, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Карим Бензема

БЪЛГАРИЯ: Даниел Наумов, Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Петър Витанов, Ивайло Чочев, Доминик Янков, Илиан Илиев, Кирил Десподов, Атанас Илиев