Селекционерът на българския национален тим по футбол Ясен Петров сподели, че контролата срещу световния шампион Франция утре от 22:10 часа на "Стад дьо Франс" е уникален момент за футболистите му да затруднят "петлите" и да види "добър колектив и настроение" срещу "един от най-големите отбори в света".

„Пътуването беше тежко и сега имаме 60 минути да се подготвим. Смятам, че утре ще сме готови за двубоя. Ще използваме тази възможност да се покажем срещу един от най-големите отбори в света. Имаме много добри млади играчи, за които ще им е полезно. Футболистите ще бъдат подложени под много голямо напрежение срещу такъв съперник“, заяви Петров на пресконференцията преди мача.

Искам да видя един отбор, който иска да покаже себе си, да затрудни Франция, да бъде подкрепен. Този отбор има нужда от подкрепа. Искаме да променим много, но тези млади момчета трябва да бъдат подкрепени. Те могат да заявят себе си утре. Уникален момент е утре. Трябва да са позитивни, дисциплинирани и да си помагат. Знам, че много хора не ми вярват, но ние сме оптимисти. Виждам добър колектив и настроение. Това един ден ще доведе до резултати“, добави наставникът на "лъвовете".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Нека да има някоя загадка преди мача. Когато видите състава утре, ще видите. Може Илиан Илиев да започне утре. Надявам се, че може да стане това. Той вече дебютира за България. Най-големият ни проблем е, че се натрупа много умора. Много благодарим за поканите на Франция, Русия и Словакия. Това е безценен опит. Мислим да се възползваме от целия отбор, който имаме. Надявам се, че утре ще издържим. Много ще ние трудно, защото някои от футболистите ще изиграят трети пореден мач. Утре темпото ще бъде високо. Ще ни трябва около един час да кажа какво ме впечатлява във Франция. Имаме си нашите аргументи и за нас това ще е един безценен опит. Казах, че Франция си направи изводите от двубоя с България през 1993 година. Дай Боже и ние да тръгнем нагоре. Дано се възползваме от този знак. Пожелаваме си го“, каза селекционерът на „лъвовете“.