Селекционерът на България Ясен Петров заяви, че националният тим не е стоял лошо при загубата с 1:2 от Катар в приятелската среща, която е част от минитурнир, от който е и мачът ни с Хърватия във вторник. Треньорът на "лъвовете" изтъкна като една от причините за загубата тежките метеорологични условия, към които домакините са били по-приспособени. Според него обаче основната причина за поражението са били елементарните грешки в защита.

„Ние сме наблюдавали много пъти отбора на Катар. Убедих футболистите, че са силен отбор. Шампион на Азия преди две години. Победиха Египет с дузпи. Добър отбор. Това е факт, но след първите 15 минути поизлязохме по-напред. Не стояхме лошо. Допуснахме много елементарни грешки в защита. Наказаха ни. За дузпата не знам, имаше съмнения за засада. Трябва да гледаме мача. Въпреки всичко не трябва да допускаме такива елементарни грешки“, каза Ясен Петров след мача.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Ние сме тук от четири дни. Времето наистина е доста различно, в сравнение с България. Изключителна влага. Опитахме по най-добрия начин да си използваме смените, защото ни предстои мач с Хърватия след три дни. Шест смени имахме. Михайлов е най-големият и най-опитният, затова беше капитан. Между трима трябваше да избирам капитан – между него, Костадинов и Божиков. Не сме клубен отбор да имаме дълга възможност четири седмици да се готвим. Физически не стояхме толкова зле. Домакините са по-приспособени към тези условия. Продължаваме в този вариант. Имаше някои неща, които изпробвахме. Грешките са плод на това, че много хора в чужбина нямат игрова практика. Хората, които редовно играят са в добра кондиция. Върху този състава сме се спрели. Това са хората и ще продължаваме да работим“, завърши българският селекционер.