Новият селекционер на националния тим по футбол Ясен Петров коментира очакванията си за предстоящите световни квалификации и по специално мачовете с фаворитите Швейцария и Италия.

"Не завися от никой, имам договор за година плюс година, ако нямам резултати ще си тръгна. Футболът винаги ми е носил забавление, футболът е игра, трябва да ти идва от сърцето, да се забавляваш", коментира Петров пред bTV.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Успехът над Швейцария може да бъде постигнат от всички нас, важен е екипът, ако има много позитивна енергия защо да не стане. Заслугата ще е на футболистите, трябва да надхитрим швейцарците и италианците, искам го. Аз съм нестандартен, този който съм, директен съм. Сигурно ще направим грешки, но трябва да влезем в идеята, мечтата ми е да успеем да зарадваме народа, имаме прекрасна страна. Семейството ми е в България, аз обичам България. Семейството ми знаеше", каза още селекционерът.

"По принцип много ме обичаха в Китай, но аз когато вляза в директен конфликт ставам и си заминавам. Когато някой ми се меси в работата ставам и си заминавам. Благодаря на екипа ми с който работих в Китай, не съм работил сам. Да се надяваме, че животът ни ще продължи по по-добър начин стига да преминем през тази пандемия", сподели в заключение треньорът.