Новият треньор на националния отбор по футбол на България Ясен Петров говори за целите си на поста. Специалистът призна в телевизионно интервю, че не му е трябвало много, за да вземе приеме предложението на БФС, и разкри какво условие е поставил по време на преговорите.

"Поставих едно условие да ми бъде с 1000 лева по-голяма заплатата. Нито едно друго условие. Този адреналин много ми липсваше през последната година и нещо. Абсолютно съм наясно с какво се захващам. Всичко зависи от резултатите. Когато има резултати, нещата вървят добре. Когато няма резултати, естествено е да поема отговорност", коментира Петров.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Всеки иска да има добри резултати. Искам футболистите да имат самочувствие и да покажат манталитет. При всички положения ще искам да създадем едно настроение и да има дисциплина. За 6 дни трябва да изиграем три квалификации, които са много сериозни", добави Ясен.

Той призна, че предвижда много пътувания из чужбина, за да наблюдава нашите играчи там, потвърждавайки новината на БЛИЦ от вчера.

„Има още много да пътуваме. Ще ми се наложи още да пътувам до чужбина, ще пътуваме из България. Надявам се да бъда затруднен в избора. Наблюдаваме доста отбори. Имаше какво да наблюдаваме в Турция. Контролните мачове нямат нищо общо с официалните, но имаме някаква идея на какво може да разчитаме.

В момента правим планове да пътуваме до Италия. Предполагам, че ще се срещнем с българските футболисти и ще разговаряме. Всеки един, който се представя на добро ниво ще бъде извикан в националния отбор. Трябва да играе редовно и да се представя на добро ниво. Много ми се иска да видим израстването на българските футболисти. Знаем, че няма български футболисти, които да играят в някой топ отбор. Дано Антов започне да играе за Болоня. Мисля, че това ще бъде много добра възможност за нас“, допълни националният селекционер, след което сравни условията у нас и в Китай, където работи известно време.

„Навсякъде се стараят да създават футболисти. Времето е различно. Няма я улицата. В момента там, където играехме на площадките, са построени блокове. В Китай абсолютно всичко е различно, но създадоха план до 2025 година да създадат 50 хиляди школи за футбол. Различното там е, че живеят в един камп и се мисли само за футбол", обяви Петров и потвърди, че ще разчита на всеки млад футболист, който покаже качества.

„В тясна връзка съм със селекционера на младежкия национален отбор. Комуникацията ни е прекрасна. Между младежите и мъжете има голяма разлика. Всеки, който е готов за мъжкия футбол, ще е добре дошъл.“

„Не съм имал проблем с мотивацията. Аз вярвам, че имаме футболисти, с които да свършим работа. Трудно се работи и трудно се играе в България. Ние си имаме свой български начин на мислене. Негативно сме настроени. Не сме от хората, които ще подкрепяме. Ние като екип ще взимаме решенията, за да може да си носим отговорността. Успях да говоря с голяма част от футболистите, които играят в чужбина. Всичко е много позитивно на този етап. Ще продължим тази комуникация.“

„Разговарях с Ивелин Попов. Той в момента трябва да се оправи от контузията, която има. Пожелавам му успех в клубния отбор и продължаваме да комуникираме.“

Предстоят ни мачове през три дни и ще извикаме по-голяма група. Важно е да започнем добре срещу Швейцария и след това да се възстановим максимално добре за мача срещу Италия. Човек трябва да има мечти. Целта ни е да се представим максимално добре“, каза още Ясен Петров.