България загуби и от Италия. Нищо изненадващо. Ако някой е очаквал да бием, значи живее в някакъв друг свят, който е далеч от реалността. А реалността е следната – на този етап не може да искаме победи над четирикратен световен шампион.

И в тези негативни футболни времена, в които живеем, обаче има и хубави неща. Може да са малко, но ги има. Едно от тях е, че Ясен Петров си взе поука от първия мач с Швейцария, в която през първото полувреме бяхме тотално надиграни. Извърши рокади, извади от състава остаряващия Петър Занев и защитата ни придоби съвсем друг вид. До първия гол, паднал след абсолютно измислена дузпа, италианците нямаха нито едно чисто положение. Факт, който говори, че отбраната ни е действала стабилно. Спомнете си какво беше срещу "кръстоносците". Та тогава всяка втора тяхна атака вещаеше гол. Сега бяхме добре групирани и стабилни пред вратаря Пламен Илиев.

Колкото и клиширано да звучи, загубите от Швейцария с 1:3 и от Италия с 0:2 трябва да ги забравим максимално бързо. В сряда ни чака поредно изпитание – гостуваме в Белфаст на Северна Ирландия. Срещу отбор от нашата черга ще трябва играем по-открито и да търсим не само гола, но и победата. Задачата никак не е лесна, но Ясен Петров вече показа, че може да поправя грешките. Дано го стори и сега и ни зарадва с победа, от която има нужда цяла футболна България.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022